Concursul județean de teatru „Prin Teatru, spre Educație”, pe scena Ateneului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Concursul județean de teatru „Prin Teatru, spre Educație”, pe scena Ateneului

GALERIE
ateneu
  • ateneu
- +

Timp de două zile, 17-18 aprilie 2018, pe scena Teatrului Ateneu Tătărași, 28 de trupe de teatru din unitățile de învățământ ale județului Iași au prezentat într-un mod creativ rolul educației în societatea contemporană, în cadrul celei de-a doua ediții a Concursului județean de teatru Prin Teatru, spre Educație. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Ateneul Tătărași, fiind înscris în Calendarul Activităților Educative Județene.

Concursul a vizat crearea unor atitudini pozitive și îmbunătățirea calității vieții de elev prin exersarea artei teatrale, ca formă de educaţie în școlile din județul Iași și s-a adresat elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Juriul, format din personalităţi din domeniul teatral şi din reprezentanți ai mass-mediei ieșene (actori, regizori, reprezentanți ai învățământului universitar vocațional și ai Radio Iași), a apreciat creativitatea, originalitatea, prezenţa scenică, expresivitatea în exprimare, acordând 17 premii, care au constat în cărți și diplome. Marele Premiu al concursului a fost acordat  trupei „Cantalup”, de la Școala Gimnazială Valea Lupului, profesor coordonator Croitoru Liliana, pentru piesa Poem în lut, iar premiul I a fost obținut, după cum urmează: la secțiunea învățământ primar de către „Licuricii veseli”, de la Școala Gimnazială Iugani, profesor coordonator  Bălteanu Mihaela, cu piesa Prostia omenească; la învățământ gimnazial de „Trupa fără nume”, de la Școala Gimnazială Costuleni, structura Covasna, profesori coordonatori Hurjui Ana Maria, Pavăl Eva Iuliana, cu piesa Cucoanele de  la Bârzoieni; la secțiunea învățământ liceal de trupa „Kangai”, de la Colegiul Național „G. Ibrăileanu” Iași, profesor coordonator  Caliopia Hodorogea, cu piesa Clinica sinucigașilor; iar la secțiunea profesioniști, de trupa „Mimesis”, de la Clubul Copiilor Tg. Frumos, profesor coordonator Leahu Mirela Mihaela, cu piesa Făt-Frumos când era Mic.

Sub deviza Educația este cartea de vizită pe care elevii o vor purta și o vor prezenta toată viața, elevii, profesorii, părinții și toți cei fascinați de lumea teatrului, au avut posibilitatea să valorifice roadele educației nonformale, alături de cei mai talentați actori în devenire din județul nostru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.