anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Comunicat de presă

Concursul Naţional “Sanitarii pricepuţi”, ediţia 2019

GALERIE
Locul I gimnaziu Liceul Grigore  Moisil
 • Locul I gimnaziu Liceul Grigore  Moisil
- +

Sămbătă şi duminică, 25-26 mai, s-au desfăşurat cele două etape ale Concursului Naţional “Sanitarii pricepuţi”, la Şcoala Gimnazială “Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Concursul face parte din Calendarul Național al Activităților Educative și este organizat în fiecare an în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Filiala Iași a Societății Naţionale “Crucea Roşie”, având scopul de a încuraja implicarea a cât mai mulți elevi din județul Iaşi în activități de acordare a primului ajutor  și de a le recompensa cunoştinţele, abilitățile și implicarea în acest domeniu important.

Anul acesta, miza cea mare a fost pentru elevii de gimnaziu, deoarece la acest nivel echipajul câştigător la etapa judeţeană va participa la etapa naţională. 

Astfel, la etapa pe municipiul Iaşi, dintre cele şapte echipaje participante de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” (2), Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară “Vasile Adamachi”, Colegiul Naţional Iaşi, Şcoala Gimnazială “George Coşbuc”, Şcoala Gimnazială “Alexandru Vlahuţă”, Şcoala Gimnazială “Ştefan Bârsănescu” Iaşi, s-au calificat pentru etapa judeţeană echipajul Colegiului Naţional Iaşi (liceu) şi echipajul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi (gimnaziu).

La etapa judeţeană, organizată a doua zi, au participat şapte echipaje ale sanitarilor pricepuţi. La secţiunea gimnaziu, locul I a fost obținut de echipajul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, dar apreciem și rezultatele celorlalte echipaje de la Şcoala Gimnazială Ciorteşti, Şcoala Gimnazială Valea Seacă, Palatul Copiilor – Filiala Podu-Iloaiei, Şcoala Gimnazială Grajduri, Palatul Copiilor – Filiala Hălăuceşti. La secţiunea liceu, Locul I a fost obţinut de echipajul Colegiului Naţional Iaşi.

Toţi participanţii au demonstrat că dețin cunoștinţele teoretice și au abilitățile practice pentru a oferi primul ajutor, în caz de necesitate, fiind apreciați pentru prestaţia lor cu diplome şi premii de către juriu. Concursul a avut un mare impact asupra concurenţilor şi s-a bucurat de sprijinul voluntarilor de la Crucea Roşie Iaşi. Felicitări, deopotrivă, elevilor şi profesorilor îndrumători pentru preocuparea de a-i învăța pe elevi cum să acorde primul ajutor și să salveze vieți, determinându-I să participle la această competiție.


Echipajul câştigător al locului I de la secţiunea gimnaziu, Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi, va reprezenta judeţul nostru la etapa naţională a concursului ce se va desfăşura în vacanţa de vară, la Poiana Pinului, județul Buzău. Îi dorim mult succes!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.