Condamnare greu de calculat pentru un tânăr cu un cazier bogat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Condamnare greu de calculat pentru un tânăr cu un cazier bogat

GALERIE
furt haina
  • furt haina
- +

Un găinar va rămâne aproape 6 ani în spatele gratiilor, după ce a furat o vestă dintr-un magazin din Palas. Condamnarea de 9 luni primită pentru furt s-a adăugat la altele mai vechi, rămase neexecutate. Fişa de cazier a lui Elvis Căldăraru, depusă la dosarul cauzei, cuprindea şase sentinţe.

Tânărul de 21 de ani la comiterea faptei mersese în complexul Palas pentru a cerşi mâncare. Neobţinând nimic în acest mod, a luat decizia de a fura ceva pentru a revinde. A intrat într-un magazin, luând de pe raft o vestă în valoare de 150 de lei.

A îmbrăcat-o şi s-a îndreptat spre ieşire, trecând de casele de marcat fără a o achita. Sistemul de alarmă al porţilor de acces s-a declanşat, iar Căldăraru a fost oprit imediat de un agent de securitate. În cursul urmăririi penale, Căldăraru a precizat că nu-şi aminteşte detaliile evenimentului, dar a recunoscut comiterea faptei.

Cea mai complicată parte a procesului a fost calcularea pedepsei. Furtul fusese comis în cursul termenului de supraveghere de 4 ani dispus pentru o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni, cu suspendare.

De asemenea, până să fie condamnat pentru furtul din Palas, Căldăraru mai fusese judecat şi condamnat, în paralel, de încă patru ori. O altă condamnare, la 180 de zile-amendă fusese înlocuită cu obligaţia de a presta un număr de 18 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Verdictul final al magistraţilor Judecătoriei a fost de 5 ani şi 11 luni de închisoare, plus o amendă penală de 3.000 de lei. Căldăraru va trebui să pltească şi 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Apelul declarat de tânăr împotriva sentinţei va fi judecat în septembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.