Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Condamnat la aproape 7 ani de închisoare după ce și-a biciuit fiicele minore

GALERIE
bici
  • bici
- +

Un bărbat din Alba care și-a bătut fiicele, în vârstă de 6, 8 și 11 ani, cu biciul, după ce au vopsit câinele pe picioare cu vopsea albastră, a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare. Sentința Judecătoriei Aiud nu este definitivă, transmite Mediafax.

Judecătoria Aiud l-a condamnat, ca primă instanță, la 6 ani și 10 luni de închisoare cu detenție pe bărbatul din Alba care, în luna iulie, și-a bătut cu biciul cele trei fetițe de 6, 8 și 11 ani.

Pedeapsa a fost dată în condițiile în care martorii din proces au declarat că nu este pentru prima dată când bărbatul le-a agresat pe fete, iar acesta și-a recunoscut vina.

Potrivit motivării sentinței, în luna iulie 2019, bărbatul le-a bătut pe fetițe cu biciul pentru că a găsit câinele „murdar pe picioare cu o culoare albastră”, iar în timp ce le lovea le-a spus „vă bat până vă omor”, „dacă mâine vine poliția vă omor”, însă din declarațiile martorilor a rezultat că acesta le agresa pe fete în mod repetat și le înjura, iar pe mama lor o împiedica să le ajute în aceste situații.

„Din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul nu se ocupă de îngrijirea minorelor, le neglijează, (...) le înjură frecvent pe acestea și le vorbește urât numindu-le <proastelor și nebunelor>, le agresează fizic în mod repetat lovindu-le cu biciul pe care-l ține în casă în scop de intimidare și le amenință cu acte de violență și cu moartea. Inculpatul are frecvent stări de nervozitate necontrolată și nemotivată pe fondul cărora se manifestă agresiv față de cele trei minore, creând în familie un sentiment de teamă, astfel încât mama minorelor nu intervine de frică, cu atât mai mult cu cât este și ea agresată fizic, sau este împiedicată de inculpat să intervină, cum s-a întâmplat în data de 22.07.2019 când a fost izolată afară, inculpatul închizând ușa pentru a rămâne singur cu minorele și a le agresa fizic”, se arată în motivarea sentinței.

Psihologii care le-au evaluat pe fete au stabilit că prin agresiunile la care au fost supuse, fetelor le-a fost pusă „în primejdie gravă dezvoltarea morală, fizică și intelectuală (...) acestea prezentând semne ale abuzului fizic și emoțional și ale neglijării, ce le-a provocat deja tulburări comportamentale și emoționale, cu efecte asupra dezvoltării lor”.

Pe lângă condamnarea la 6 ani și 10 luni de închisoare cu detenție, instanța a dispus ca bărbatul să le plătească celor trei fetițe câte 30.000 de lei, daune morale.

Sentința Judecătoriei Aiud nu este definitivă, bărbatul având dreptul să facă apel, la o instanță superioară.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri