Condiţii de cercetare de înalt nivel în domeniul ştiinţelor vieţii la USAMV Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

COMUNICAT DE PRESA

Condiţii de cercetare de înalt nivel în domeniul ştiinţelor vieţii la USAMV Iaşi

GALERIE
usamv
  • usamv
- +

Cercetătorii şi doctoranzii de la Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) vor avea la dispoziţie cadrul potrivit pentru cercetare ştiinţifică de înalt nivel, odată cu reorganizarea şi amplasarea într-un nou spaţiu, modern şi cu o infrastructură de excepţie, a Centrului de Cercetări Horticole al facultăţii.

Centrul de Cercetări Horticole a fost înfiinţat în anul 2001 şi a fost dotat, în decursul timpului, cu aparatură şi echipamente performante, cu ajutorul cărora s-au efectuat cercetări în cadrul tezelor de doctorat şi a temelor de cercetare contractate.

Spaţiul iniţial al Centrului de Cercetări Horticole, devenit limitativ, în timp, pentru valorificarea potenţialului infrastructurii de cercetare existente, pentru activitatea de cercetare în cadrul unor echipe extinse şi pe direcţii de cercetare diferită, a impus atribuirea unui nou amplasament. Acesta este situat la parterul clădirii TPPA, cea mai modernă a USAMV Iaşi şi beneficiază de o suprafaţă amenajată de aproximativ 250 mp, reprezentată prin trei laboratoare distincte şi spaţii anexă destinate activităţilor didactice.

“Noua locaţie a Centrului de Cercetări Horticole permite acum diversificarea activităţilor de cercetare, accesul unor echipe extinse şi valorificarea optimă a infrastructurii de cercetare achiziţionată în decursul timpului. Activitatea Centrului a fost re-organizată pe trei laboratoare cu direcţii de cercetare distincte - Biologie moleculară şi micropropagare in vitro, Studiul stresului abiotic la speciile horticole şi Studiul compuşilor bioactivi la speciile horticole - laboratoare care sunt coordonate de cercetători ai Facultăţii de Horticultură cu expertiză în domeniile respective. Centrul de Cercetări Horticole este destinat activităţii de cercetare efectuate de cadrele didactice, cercetătorii şi doctoranzii Facultăţii de Horticultură, precum şi de colaboratori ai acestora în proiectele de cercetare comune. Centrul oferă, prin organizarea şi dotarea sa, condiţii optime pentru activităţile de cercetare, care vor fi valorificate prin teme din domeniul horticulturii şi ştiinţelor vieţii, obiectivele Facultăţii de Horticultură în acest sens fiind deja unele clar stabilite”, a declarat prof. univ. Dr. Liviu Mihai Irimia, decanul Facultăţii de Horticultură a USAMV Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.