Condoleante
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Condoleante

GALERIE
DECESE 2
  • DECESE 2
- +

A mai dispărut o stea din constelaţia marilor profesori universitari şi a oamenilor de ştiinţă, academicianul CONSTANTIN TOMA. Izolarea socială impusă de nesfârşita pandemie a reuşit să ne separe şi să ne îndepărteze pe unii de alţii, colegi, prieteni şi chiar rude apropiate. Despre trecerea în lumea spiritelor a profesorului universitar Nicolae Ştefan, un apreciat botanist al Universităţii ieşene am aflat după înhumare. Acum am primit vestea despre trecerea în nefiinţă a domnului academician Constantin Toma, care a ridicat învăţământul botanic la înălţimi cu adevărat academice. Prin întreaga sa activitate didactică, ştiinţifică şi socială a fost un model demn de urmat, care a intrat în galeria marilor botanişti ai neamului nostru. Specialist în citologie şi histologie vegetală, în anatomia şi morfologia plantelor, academicianul Constantin Toma a reuşit să pună bazele unei şcoli academice care îi va purta numele. Zeci de serii de studenţi s-au bucurat de prelegerile sale, de rezultatele de excepţie ale cercetărilor efectuate şi de sfaturile cu rol educativ, care l-au făcut cunoscut şi apreciat în toată activitatea sa academică. Chiar dacă la catafalcul său nu pot veni cei care l-au cunoscut şi l-au îndrăgit, va rămâne, pentru multă vreme un exemplu demn de urmat. Puţini profesori universitari au avut talentul său de a se implica în educaţia studenţilor şi de integrarea lor în viaţa socială încă din primul an de studenţie. Fiindu-ne naş de cununie, atât eu, cât şi soţia mea, l-am apreciat şi urmat în multe domenii. Suntem alături de familia îndurerată şi îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l pomenească în Împărăţia Sa. Dumnezeu să-l ierte! Familia Gheorghe, Mariana şi Tiberiu Mustaţă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.