Conducerea PSD Iași constată, cu îngrijorare, că discuțiile dintre PNL și USR-PLUS pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Municipal au căpătat accente grotești (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Conducerea PSD Iași constată, cu îngrijorare, că discuțiile dintre PNL și USR-PLUS pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Municipal au căpătat accente grotești (P)

GALERIE
maricel popa
  • maricel popa
- +

Miștoul, ironia ieftină, derizoriul, atacul la persoană au luat locul negocierilor responsabile. Politicieni mărunți, cu scopuri meschine, blochează funcționalitatea Primăriei, punând în pericol dezvoltarea Iașului.

Liderii PNL și USR-PLUS de la Iași vorbesc doar despre funcții și persoane, despre sinecuri și favoruri. Iașul și ieșenii, interesele orașului și marile sale proiecte nu se află pe agenda publică a PNL, USR, PLUS. Practic, acești politicieni, veseli iresponsabili, joacă la ruletă viitorul Iașului.

Din păcate, destinul orașului pe termen scurt și mediu a fost deja afectat.

1) În Planul Național de Relansare și Reziliență, municipiul Iași nu există, e menționat cu câteva „firimituri”. În condițiile în care este vorba despre granturi și împrumuturi disponibile pentru România în valoare de aproape 30 de miliarde de euro, Iașul ia „praful de pe tobă”. Pentru alte mari orașe din țară sunt prevăzute investiții în metrou și trenuri metropolitane, în autostrăzi și șosele de centură. PNL, USR și PLUS sunt la guvernare la nivel național, însă la Iași se izmenesc în public;

2) Bugetul local pe anul în curs nu a fost adoptat nici până la această oră. Poate și mai grav, nu avem nici măcar liniile generale, nu știm care vor fi abordările în zona de investiții. Nu avem dezbatere publică, nu avem dialog, nu avem transparență în cheltuirea banilor publici;

3) Am intrat, calendaristic, în noul exercițiu financiar al UE 2021 – 2027. Liderii Iașului, indiferent de culoarea politică, ar fi trebuit să schimbe păreri pe noile proiecte pe care le va propune orașul spre finanțare. Cum poate fi descongestionat traficul, cum poate fi redusă poluarea, cum facem un transport public modern, rapid și ecologic? În esență, cum creștem calitatea vieții în Iași? Pentru PNL, USR și PLUS aceste teme nu sunt relevante, mai importantă este lupta pentru „ciolan”.

PSD este dispus să asigure o majoritate în Consiliul Local, alături de oricare dintre cele două formațiuni politice de dreapta. Mihai Chirica știe că noi, social-democrații, am contribuit major la dezvoltarea Iașului în ultimii 10-15 ani și avem expertiza necesară să continuăm proiectele deja începute din mandatele anterioare. Îi anunțăm și pe colegii de la USR-PLUS că suntem dispuși să votăm în Consiliul Local demiterea fostului social-democrat, Gabriel Harabagiu, actual city-manager.

În concluzie, conducerea PSD Iași va deschide discuțiile cu PNL și USR PLUS. Este o invitație publică la dialog onest și constructiv pentru deblocarea acestei situații de criză. Municipiul Iași trebuie să fie guvernat, iar PSD Iași își exprimă disponibilitatea de a fi parte a soluției.  

Pentru binele nostru, al tuturor ieșenilor!


Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.