anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Conest repară drumuri în Tomeşti cu 12 milioane de lei de la CNI

GALERIE
reparatii, drum
  • reparatii, drum
- +

Compania Naţională de Investiţii a atribuit contractul de servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru obiectivul „Lucrări de reabilitare a drumurilor de pe teritoriul UAT Tomeşti, judeţul Iaşi”. 

Conest SA (în asociere cu Simpa Consult) şi-a adjudecat contractul, dintre cele şase oferte depuse. De la valoarea totală estimată iniţial de 15,2 milioane de lei s-a ajuns la 12,2 milioane. La licitaţia lansată în noiembrie trecut, preţul ofertat a contat în proporţie de 75 la sută. Diferenţa a fost acoperită de experienţa profesională (10 la sută) şi de perioada de garanţie, între 36 de luni, minimă solicitată, şi 60 de luni. Durata contractului este de cel puţin 54 de luni (incluzând perioada minimă de garanţie impusă).

Potrivit Caietului de sarcini, este vorba de refacerea unor drumuri săteşti, cu o lungime totală de aproape 13 km. Cele mai multe sunt în satul reşedinţă, Tomeşti, 5,38 km. În satul Goruni vor fi reabilitate drumuri de 3,4 km, la Chicerea, pe o lungime de 2,6 km, iar la Vlădiceni, o stradă (Sf. Nicolae) pe o distanţă de 1,52 km. „Aceste drumuri săteşti, acoperite cu balast şi pietriş, au devenit impracticabile după ploile abundente din 18, 19, 24 şi 25 iulie 2018”, se precizează în documentul menţionat. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.