Imobilele vor avea 11 etaje, dar regimul de înălțime poate ajunge la 16 etaje
Un nou complex rezidențial va fi amenajat în zona Hlincea, lângă Pădurea Cetățuia. Proiectul imobiliar aparține companiei Conest care deține un teren cu o suprafață de 3,1 hectare. Blocurile vor avea 11 etaje, dar regimul de înălțime poate ajunge la 16 etaje.
Investiția propusă de Conest va face obiectul unei dezbateri publice la sediul Primăriei Iași, care se va desfășura pe 26 septembrie. Acesta este un pas premergător aprobării de către Consiliul Local (CL) a proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ). În paralel, Conest trebuie să întocmească un raport privind mediul, după ce Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași a stabilit că amploarea proiectului poate avea efecte semnificative asupra mediului.
Ansamblu de tip mixed-use
Complexul rezidențial va fi de tip mixed-use cu locuințe colective, comerț, spații pentru servicii, spații pentru agrement, parcare supraterană și subterană, alături de alte funcțiuni complementare.
„Analizând dezvoltarea urbanistică a zonei din ultimii 5-10 ani, se observă orientarea investitorilor către terenurile care au funcțiunea de producție și depozitare, terenuri pe care activitățile specifice sunt sistate sau nu mai corespund zonei. Pentru toate zonele industriale se observă aceeași tendință de schimbarea a funcțiunilor de industrie și depozitare în vederea construirii de ansambluri de locuințe”, se precizează în proiectul de PUZ în cadrul capitolului care abordează evoluția urbanistică a zonei.
Potrivit sursei citate, construirea complexului rezidențial este justificată având în vedere dezvoltarea zonei Poitiers cu noi investiții imobiliare (locuințe, servicii, comerț), intenția Primăriei Iași de a moderniza șos. Iași – Hlincea și vecinătatea cu Pădurea Cetățuia. Accesul auto și pietonal la amplasament este propus din șos. Iași – Hlincea, pe latura estică a proprietății Conest.
Șoseaua Hlincea ar urma să fie lărgită la două benzi pe sens
„Se propune modernizarea și lărgirea șoselei Hlincea la două benzi auto pe sens, cu circulație pietonală despărțită de spațiu verde de calea de rulare auto, pe partea învecinată cu amplasamentul studiat. În incintă se propun căi de circulație auto cu lățime minimă de 3,5 m pentru circulațiile cu sens unic și 7 m pentru circulațiile cu dublu sens”, se precizează în proiect.
În ceea ce privește locurile de parcare, beneficiarul spune că calculul acestora va fi făcut la momentul depunerii documentației pentru obținerea autorizației de construire, în funcție de modul în care va arăta în final complexul, actuala mobilare urbană propusă reprezentând o posibilitate de dezvoltare.
„Aspectul și funcționarea întregii zone se vor îmbunătăți odată cu realizarea obiectivului propus (crearea unei noi zone construite, reorganizarea circulațiilor auto și pietonale, parcări, spații verzi etc.)”, se mai arată în proiectul urbanistic.
PUZ-ul reglementează la nivel unitar o suprafață totală de 31.158 mp.
Citește și:
- Conest va reabilita bulevardul Poitiers: a fost semnat contractul de lucrări
- Conest a bifat al doilea mare contract cu ApaVital
- Colegiul „I.C. Ştefănescu”, construit în ’69, va fi reabilitat cu 5,5 mil. lei: Conest şi-a adjudecat licitaţia. Banii vin prin PNRR
Publicitate și alte recomandări video