anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

Conexiunea cu studenții la TUIAȘI

GALERIE
Lidia Gaiginschi
 • Lidia Gaiginschi
- +

Doamna Conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, noul prorector responsabil cu studenții la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași  ne vorbește în cadrul conexiunii cu  studenții, atât despre proiectele dezvoltate de universitate pentru aceștia si internship-urile la care au oportunitatea să se inscrie, cat și despre condițiile de cazare în semestrul II.

Campusul „Tudor Vladimirescu” va găzdui în a doua jumătate a semestrului al II-lea aproximativ 4.500 de studenți.

Universitatea a făcut tot posibilul ca aceștia să își petreacă al doilea semestru în măsuri de maximă protecție sanitară, în pregătirea camerelor și a căminelor desfășurându-se o amplă operațiune de dezinfecție,

În ciuda solicitărilor numeroase pentru cazare, s-au găsit soluții pentru ca în nicio cameră să nu fie cazați mai mult de doi studenți, deși normele sanitare ar fi permis și cazarea a trei persoane. Toate solicitările de cazare ale tinerilor au fost aprobate, câtă vreme aceștia urmează cursuri în regim față-în-față.

În plan educațional, studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au oportunitatea să se înscrie la stagii de internship, unul dintre cele mai dorite fiind acela cu durata de un an de zile într-o companie de top japoneză, în cadrul programului de burse „Vulcanus in Japan”.

Pentru mai multe detalii și informații, urmăriți emisiunea IAȘI 360° pe www.ziaruldeiasi.ro si site-ul universității, www.tuiasi.ro.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.