Conferinţa „Instalaţii pentru construcţii şi economia de energie” - 6 - 7 iulie 2017, Iași - ediția a XXVII-a
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Comunicat de presă

Conferinţa „Instalaţii pentru construcţii şi economia de energie” - 6 - 7 iulie 2017, Iași - ediția a XXVII-a

GALERIE
Comunicat de presa_Conferinta  instalatii-1
 • Comunicat de presa_Conferinta  instalatii-1
- +

În perioada 6 – 7 iulie 2017 se desfășoară la Iași Conferința tehnico-științifică cu participare internațională „Instalații pentru construcții și economia de energie”. Evenimentul a ajuns la cea de-a XXVII-a ediție și este organizat de Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România – Filiala Moldova (AIIR), împreună cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iasi – Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Departamentul de Ingineria Instalațiilor şi compania ieşeană de construcţii şi instalaţii DAS.

 

Agenda acestei ediţii cuprinde subiecte care vizeză în mod principal probleme legate de modernizarea si eficientizarea instalatiilor pentru cladiri de patrimoniu şi aspecte privind impactul instalaţiilor asupra elementelor de construcţie şi a valorilor adăpostite în aceste clădiri.

 

O atenţie deosebită este acordată, şi la această ediţie, metodelor şi sistemelor de economisire a energiei în domeniul instalaţiilor, fie prin utilizarea de energii regenerabile, fie prin utilizarea de resurse neconvenţionale de energie, fie prin implementarea de sisteme de valorificare a energiei solare. Printre alte subiecte interesante și utile, la eveniment se vor prezenta eficienta energetica in cladirile istorice din Italia precum si efectul comportamentului ocupantilor asupra consumului energetic din cladiri, prezentari facute de Prof. ing. Livio MAZZARELLA Energy Department - Politecnico di Milano, Representative AiCARR on REHVA si Prof. Ph. D. Stefano CORGNATI, Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning, Associations – REHVA, President, Chair of the Awards Committee, Department of Energy - Politecnico di Torino.

Un alt subiect interesant este prezentarea modului de implementare a standardelor CEN si ISO privind performanta energetica a cladirilor, prezentare facuta de Jaap HOGELING, Manager international standards at ISSO, Chair CENTC 371 Program Committee on EPBD, Member ISO/TC 163/WG 4: Joint Working Group (JWG), between ISO/TC 163 and ISO/TC 205, Energy performance of buildings using holistic approach.

La deschiderea lucrarilor Conf. univ. dr. ing. Vasilică CIOCAN, Vicepreședinte Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Președinte Filiala Moldova a AIIR, Decan al Facultatii de Costructii si Instalatii din Iasi declară: „Evenimentul devenit tradițional pe agenda manifestărilor tehnico-științifice organizate de Asociația Inginerilor de Instalații din România, Conferința de anul acesta și-a păstrat, de-a lungul existenței sale, statutul de promotor al progresului tehnic în domeniu.

Cerințele și realizările, generate de exigențele impuse de specificul cladirilor de patrimoniu și de dezvoltarea continuă a tehnologiilor, materialelor și echipamentelor specifice instalațiilor pentru clădiri, impun adaptarea dinamică a soluțiilor aplicate pentru realizarea acestora.

Temele abordate, de fiecare dată altele, dar în mod constant consacrate preocupărilor prioritare ale momentului, au oferit  participanților prilejul unor dezbateri competente, cu concluzii de interes pentru modernizarea si eficientizarea instalatiilor pentru cladiri de patrimoniu.

Urmare unor semnalări privind funcţionarea unor categorii de instalaţii recent realizate la cladirile de patrimoniu din zonă. Filila Moldova a Asociaţiei Inginerilor de Instalaţii din România apreciază necesitatea unor reglementări tehnice pentru concepţia şi modernizarea instalaţiilor funcţionale în clădirile de patrimoniu, precum şi eficientizarea energetică a acestora.

Comunicările publicate și în acest an în volumul Conferinței de către specialiști de prestigiu din mediul academic și tehnic, din tară și străinatăte, prezintă cerinţele funcţionale şi de micro-climat pentru clădirile de patrimoniu şi aspecte privind impactul instalaţiilor asupra elementelor de construcţie şi a valorilor adăpostite în aceste clădiri.” 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.