Conferinţa „Instalaţii pentru construcţii şi economia de energie” - 6 - 7 iulie 2017, Iași - ediția a XXVII-a
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Comunicat de presă

Conferinţa „Instalaţii pentru construcţii şi economia de energie” - 6 - 7 iulie 2017, Iași - ediția a XXVII-a

GALERIE
Comunicat de presa_Conferinta  instalatii-1
 • Comunicat de presa_Conferinta  instalatii-1
- +

În perioada 6 – 7 iulie 2017 se desfășoară la Iași Conferința tehnico-științifică cu participare internațională „Instalații pentru construcții și economia de energie”. Evenimentul a ajuns la cea de-a XXVII-a ediție și este organizat de Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România – Filiala Moldova (AIIR), împreună cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iasi – Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Departamentul de Ingineria Instalațiilor şi compania ieşeană de construcţii şi instalaţii DAS.

 

Agenda acestei ediţii cuprinde subiecte care vizeză în mod principal probleme legate de modernizarea si eficientizarea instalatiilor pentru cladiri de patrimoniu şi aspecte privind impactul instalaţiilor asupra elementelor de construcţie şi a valorilor adăpostite în aceste clădiri.

 

O atenţie deosebită este acordată, şi la această ediţie, metodelor şi sistemelor de economisire a energiei în domeniul instalaţiilor, fie prin utilizarea de energii regenerabile, fie prin utilizarea de resurse neconvenţionale de energie, fie prin implementarea de sisteme de valorificare a energiei solare. Printre alte subiecte interesante și utile, la eveniment se vor prezenta eficienta energetica in cladirile istorice din Italia precum si efectul comportamentului ocupantilor asupra consumului energetic din cladiri, prezentari facute de Prof. ing. Livio MAZZARELLA Energy Department - Politecnico di Milano, Representative AiCARR on REHVA si Prof. Ph. D. Stefano CORGNATI, Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning, Associations – REHVA, President, Chair of the Awards Committee, Department of Energy - Politecnico di Torino.

Un alt subiect interesant este prezentarea modului de implementare a standardelor CEN si ISO privind performanta energetica a cladirilor, prezentare facuta de Jaap HOGELING, Manager international standards at ISSO, Chair CENTC 371 Program Committee on EPBD, Member ISO/TC 163/WG 4: Joint Working Group (JWG), between ISO/TC 163 and ISO/TC 205, Energy performance of buildings using holistic approach.

La deschiderea lucrarilor Conf. univ. dr. ing. Vasilică CIOCAN, Vicepreședinte Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Președinte Filiala Moldova a AIIR, Decan al Facultatii de Costructii si Instalatii din Iasi declară: „Evenimentul devenit tradițional pe agenda manifestărilor tehnico-științifice organizate de Asociația Inginerilor de Instalații din România, Conferința de anul acesta și-a păstrat, de-a lungul existenței sale, statutul de promotor al progresului tehnic în domeniu.

Cerințele și realizările, generate de exigențele impuse de specificul cladirilor de patrimoniu și de dezvoltarea continuă a tehnologiilor, materialelor și echipamentelor specifice instalațiilor pentru clădiri, impun adaptarea dinamică a soluțiilor aplicate pentru realizarea acestora.

Temele abordate, de fiecare dată altele, dar în mod constant consacrate preocupărilor prioritare ale momentului, au oferit  participanților prilejul unor dezbateri competente, cu concluzii de interes pentru modernizarea si eficientizarea instalatiilor pentru cladiri de patrimoniu.

Urmare unor semnalări privind funcţionarea unor categorii de instalaţii recent realizate la cladirile de patrimoniu din zonă. Filila Moldova a Asociaţiei Inginerilor de Instalaţii din România apreciază necesitatea unor reglementări tehnice pentru concepţia şi modernizarea instalaţiilor funcţionale în clădirile de patrimoniu, precum şi eficientizarea energetică a acestora.

Comunicările publicate și în acest an în volumul Conferinței de către specialiști de prestigiu din mediul academic și tehnic, din tară și străinatăte, prezintă cerinţele funcţionale şi de micro-climat pentru clădirile de patrimoniu şi aspecte privind impactul instalaţiilor asupra elementelor de construcţie şi a valorilor adăpostite în aceste clădiri.” 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.