Conferinţa “Unirea Principatelor Române”-moment constitutiv al statului român modern
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Conferinţa “Unirea Principatelor Române”-moment constitutiv al statului român modern

GALERIE
Gheorghe Cliveti
  • Gheorghe Cliveti
- +
Marţi, 23 ianuarie 2018, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” din Iaşi a organizat conferinţa cu tema „Unirea Principatelor Române – moment constitutiv al statului român modern”.

La manifestarea găzduită de Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi” au susţinut prelegeri prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti şi conf. univ. dr. Gheorghe Iutiş de la  Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prof. dr. Grigore Crăciun şi prof. dr. Mihai Carp de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”.

La evenimentul înscris în calendarul activităţilor desfăşurate de Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” din Iaşi sub egida CENTENARULUI MARII UNIRI au participat, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai Liceului de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Prim” din Chişinău, Republica Moldova: Larisa Silvestru - director adjunct (relaţii publice), Angela Lungu - director adjunct (comisia metodică Ştiinţe socio-umane), Eugenia Negru – profesor de istorie şi Constantin Mariniuc  - director adjunct (instruire).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.