Conferinţă de anvergură la Iaşi în bolile infecţioase
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment

Conferinţă de anvergură la Iaşi în bolile infecţioase

GALERIE
Eventer 1Eventer
  • Eventer 1
  • Eventer
- +

* pe parcursul a trei zile de sesiuni ştiinţifice, profesioniştii infecţionişti din toată ţara participă  la Iaşi la prezentările şi dezbaterile Conferinţei Naţionale „Continuăm să scriem istoria în patologia infecţioasă”

200 de medici infecţionişti participă săptămâna aceasta la Iaşi la Conferinţa Naţională „Continuăm să scriem istoria în patologia infecţioasă”. Manifestarea se desfăşoară în perioada 19-21 octombrie şi este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, Colegiul Medicilor din România, filiala Iaşi şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” Iaşi, având ca partener ştiinţific Societatea de Boli Infecţioase şi HIV/SIDA.

Conferinţa aduce în discuţie teme de actualitate în patologia infecţioasă: hepatitele, infecţia HIV,  infecţiile nozocomiale, infecţiile sistemice, emergenţă/reemergenţă etc. Manifestarea are ca lectori invitaţi specialişti infecţionişti din toate centrele medicale ale României - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş”, Bucureşti, Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, Bucureşti, Centrul Regional Timişoara, Centrul Regional Constanţa, Centrul Regional Târgu Mureş, Centrul Regional Cluj-Napoca, Centrul Regional Galaţi, Centrul Regional Craiova.

Lucrările sunt structurate în mese rotunde, simpozioane şi sesiuni de e-postere, prezentările şi dezbaterile acoperind teme de actualitate în patologia infecţioasă. De precizat că manifestarea a fost precedată de un curs pre-conferinţă -  “Microbiomul uman şi aplicaţiile posibile ale modificărilor sale”.

Pe parcursul celor trei zile de sesiuni ştiinţifice, profesioniştii infecţionişti din toată ţara se reunesc la Iaşi pentru a  dezbate şi a face schimb de experienţă pe marginea unor probleme de actualitate în patologia infecţioasă. Provocările actuale în domeniul bolilor infecţioase obligă la organizarea unui asemenea eveniment de anvergură care permite celor implicaţi în această patologie să afle ultimele noutăţi şi să facă schimb de experienţă”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, preşedinte organizator al manifestării.

De asemenea, în cadrul conferinţei au fost lansate şi două cărţi de specialitate, prezentate de reputaţi specialişti în domeniu: prof. dr. Doina Azoică şi prof. dr. Adrian Streinu Cercel. „Maladies Infectieuses” este o carte de interes didactic, realizată de grupul de cadre didactice de la Catedra de Boli Infecţioase a UMF „Gr. T. Popa” Iaşi. „O carte cerută de studenţi, cu subiecte de actualitate în patologia infecţioasă, care îi va ajuta să-şi completeze cunoştinţele în acest domeniu”, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi, preşedintele conferinţei.

Cel de-al doilea volum lansat, „Trecut şi prezent  în Infecţia cu HIV”,  a fost prezentat de preşedintele de onoare al manifestării, acad. prof. dr. Adrian Streinu Cercel, manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”. Acesta a subliniat faptul că în prezent se poate spune că România este printre primele ţări din Europa în ceea ce priveşte abordarea terapeutică a pacienţilor cu infecţia HIV. „Avem echipe complete cu specialişti din toate specialităţile care abordează aceste cazuri multidisciplinar”, a subliniat prof. dr.  Adrian Streinu Cercel. Acesta a mai adăugat că în următorii 10 ani se va putea vorbi de vindecarea HIV. „Vor apărea pe piaţă acele medicamente care pot duce la vindecarea funcţională a infecţiei. Şi, apoi, într-o a doua etapă, vaccinurile. Vom continua să ne implicăm pentru ca România să fie în continuare printre ţările unde infecţia HIV este abordată cu cele mai moderne şi eficiente terapii”, a mai adăugat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Lucrarile conferinţei se desfăşoară la Centrul de conferinţe Palas Iaşi, iar cei interesaţi pot afla mai multe detalii accesand site-ul www.patologieinfectioasa.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.