anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment

Conferinţă de anvergură la Iaşi în bolile infecţioase

GALERIE
Eventer 1Eventer
 • Eventer 1
 • Eventer
- +

* pe parcursul a trei zile de sesiuni ştiinţifice, profesioniştii infecţionişti din toată ţara participă  la Iaşi la prezentările şi dezbaterile Conferinţei Naţionale „Continuăm să scriem istoria în patologia infecţioasă”

200 de medici infecţionişti participă săptămâna aceasta la Iaşi la Conferinţa Naţională „Continuăm să scriem istoria în patologia infecţioasă”. Manifestarea se desfăşoară în perioada 19-21 octombrie şi este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, Colegiul Medicilor din România, filiala Iaşi şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” Iaşi, având ca partener ştiinţific Societatea de Boli Infecţioase şi HIV/SIDA.

Conferinţa aduce în discuţie teme de actualitate în patologia infecţioasă: hepatitele, infecţia HIV,  infecţiile nozocomiale, infecţiile sistemice, emergenţă/reemergenţă etc. Manifestarea are ca lectori invitaţi specialişti infecţionişti din toate centrele medicale ale României - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş”, Bucureşti, Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, Bucureşti, Centrul Regional Timişoara, Centrul Regional Constanţa, Centrul Regional Târgu Mureş, Centrul Regional Cluj-Napoca, Centrul Regional Galaţi, Centrul Regional Craiova.

Lucrările sunt structurate în mese rotunde, simpozioane şi sesiuni de e-postere, prezentările şi dezbaterile acoperind teme de actualitate în patologia infecţioasă. De precizat că manifestarea a fost precedată de un curs pre-conferinţă -  “Microbiomul uman şi aplicaţiile posibile ale modificărilor sale”.

Pe parcursul celor trei zile de sesiuni ştiinţifice, profesioniştii infecţionişti din toată ţara se reunesc la Iaşi pentru a  dezbate şi a face schimb de experienţă pe marginea unor probleme de actualitate în patologia infecţioasă. Provocările actuale în domeniul bolilor infecţioase obligă la organizarea unui asemenea eveniment de anvergură care permite celor implicaţi în această patologie să afle ultimele noutăţi şi să facă schimb de experienţă”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, preşedinte organizator al manifestării.

De asemenea, în cadrul conferinţei au fost lansate şi două cărţi de specialitate, prezentate de reputaţi specialişti în domeniu: prof. dr. Doina Azoică şi prof. dr. Adrian Streinu Cercel. „Maladies Infectieuses” este o carte de interes didactic, realizată de grupul de cadre didactice de la Catedra de Boli Infecţioase a UMF „Gr. T. Popa” Iaşi. „O carte cerută de studenţi, cu subiecte de actualitate în patologia infecţioasă, care îi va ajuta să-şi completeze cunoştinţele în acest domeniu”, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi, preşedintele conferinţei.

Cel de-al doilea volum lansat, „Trecut şi prezent  în Infecţia cu HIV”,  a fost prezentat de preşedintele de onoare al manifestării, acad. prof. dr. Adrian Streinu Cercel, manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”. Acesta a subliniat faptul că în prezent se poate spune că România este printre primele ţări din Europa în ceea ce priveşte abordarea terapeutică a pacienţilor cu infecţia HIV. „Avem echipe complete cu specialişti din toate specialităţile care abordează aceste cazuri multidisciplinar”, a subliniat prof. dr.  Adrian Streinu Cercel. Acesta a mai adăugat că în următorii 10 ani se va putea vorbi de vindecarea HIV. „Vor apărea pe piaţă acele medicamente care pot duce la vindecarea funcţională a infecţiei. Şi, apoi, într-o a doua etapă, vaccinurile. Vom continua să ne implicăm pentru ca România să fie în continuare printre ţările unde infecţia HIV este abordată cu cele mai moderne şi eficiente terapii”, a mai adăugat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Lucrarile conferinţei se desfăşoară la Centrul de conferinţe Palas Iaşi, iar cei interesaţi pot afla mai multe detalii accesand site-ul www.patologieinfectioasa.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (I)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (I)

Ţărăniştii au vrut, dar n-au putut şi nici n-au ştiut.

opinii

Armată cu cai de lemn...

Florin CÎNTIC

Armată cu cai de lemn...

„Când am veni...iit în armată/ La costum şi la cravată/ Am urcat dealu alene/ -nregiment la Tata Ene!/ Ai, ai, auăleu... etc.!”

Parţialnaia imperialnaia moghilizaţia

Radu PĂRPĂUȚĂ

Parţialnaia imperialnaia moghilizaţia

„Mobilizaţia” rusă putiniană este, de fapt, o „moghilizaţia”, ironizează unii publicişti ruşi - „moghilizaţia” de la „moghila”, adică „mormânt”. Rusia lui Putin şi-a format o nouă ideologie, şi totuşi veche, de pe când bolşevismul, ba încă de pe vremea ţarismului, pe care o foloseşte ca temei pentru acţiuni militare neoimperiale: anexarea Crimeei în 2014, campania din Georgia în 2008, intervenţia în Siria în 2015, precum şi intervenţii mai mult sau mai puţin recunoscute în mai multe state africane. 

A fost odată și ar mai putea fi…

Alex VASILIU

A fost odată și ar mai putea fi…

Există personalități al căror nume a intrat în conștiința publică legat de domenii variate ale artei sunetelor. 

pulspulspuls

Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

Iată în poza de mai jos figura unui individ pe care istoria locală îl va reţine în postura de mare strateg şi patron de echipă de handbal feminin, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.