Conferința de lansare a proiectului "Politici publice alternative în domeniul calității aerului"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Conferința de lansare a proiectului "Politici publice alternative în domeniul calității aerului"

GALERIE
1
 • 1
- +

22.10.2018

Conferința de lansare a proiectului "Politici publice alternative în domeniul calității aerului"

Miercuri, 24 octombrie 2018, va avea loc conferința de lansare  a proiectului "Politici publice alternative în domeniul calității aerului". Evenimentul va avea loc la Hotel Unirea, Salon Mezanin, începând cu ora 11:00.

Scopul proiectului este dezvoltarea capacității ONG-urilor de a dezvolta politici publice alternative, în vederea optimizării proceselor decizionale ale administrației publice, orientate către cetățeni şi mediul de afaceri. Beneficiar și lider de proiect este Breasla Constructorilor Ieșeni, în parteneriat cu Asociația Creștem România Împreună (Brașov), Asociația  Grupul de Inițiativă în promovarea Opiniei Publice –GIPRO (Timișoara), Asociația Eco-Natura Comunității Baicoi (București) și Organizația Huțul-Eko Brodina (Suceava). Împreună, și-au propus să schimbe modul în care societatea civilă se implică în formularea de politici publice alternative.

În cadrul conferinței vor fi anunțate rezultatele preliminare ale unor cercetări privind monitorizarea calității aerului în municipiul Iași, cu accent pe factorii poluatori din zonă și impactul asupra sănătății populație.

Conferința se va bucura de prezența  unor reprezentanți marcanți din lumea medicală, oficialități locale și reprezentanți ai ONG-urilor partenere in proiect.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 - 2020

Conferința de lansare se va desfășura pe patru paneluri:

 • Prezentarea proiectului „Politici publice în domeniul calității aerului”
 • Poluarea prin prisma schimbărilor climatice
 • Efectele poluării asupra sănătății
 • Principiile orizontale – dezvoltare durabilă, egalitate de șanse, nediscriminare și egalitate de gen

Proiectul are ca rezultate așteptate creșterea capacității ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea de propuneri alternative la politicile publice iniţiate de Guvern. Printre activitățile proiectului se număra și dezvoltarea unei campanii de conștientizare a calității aerului, sub numele ”Oxigen pentru Romania”

Proiectul are Codul SIPOCA 249, Cod SMIS 2014+ 111890 și a primit finanțare de  la Uniunea Europeană, din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Acesta a demarat în data de 20 iulie 2018, are o durată de  implementare de 16 luni și o valoare totală de 886.587,32 lei, din care 729.698,45 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE și 139.157,12 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

Contact

Asociația Breasla Constructorilor Ieșeni

Str. Trei Fântâni 700280, Iași, România

Telefon: 0372 752 523 / 0737.043.315

Fax: 0372.870.688

Email: office@breaslaconstructorilor.ro

Mioara Gociu, manager de proiect

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 - 2020                                                                                                                   

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezvoltatorul imobilar de succes se vede de mic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.