Conferință despre importanța vaccinării și a testării la UMF Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Conferință despre importanța vaccinării și a testării la UMF Iași

GALERIE
umf iasi
  • umf iasi
- +

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași se alătură campaniei inițiată de  Ministerul Educației – „Vaccinare și testare pentru învățare!”, fiind gazda unei conferințe care va avea loc marți, 27 aprilie 2021, de la ora 8.30, în Aula „George Emil Palade”.

Activitatea, organizată în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, se va desfășura în format mixt, cu participare fizică și online, și va reuni reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ din județ. Obiectivul principal al evenimentului este promovarea măsurilor care susțin siguranța sanitară în școli, grădinițe și universități prin informare corectă, conștientizare și asumarea responsabilității individuale. Amfitrionii conferinței sunt prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași și prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, Inspector Şcolar General, I.S.J. Iaşi. La eveniment va participa și domnul Zoltan Kallos, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, dar este așteptată și intervenția online a ministrului Educației, prof. univ. dr. Sorin-Mihai Cîmpeanu.

„Cu toții vrem să ne întoarcem la o viață normală, care să ne permită să petrecem mai mult timp împreună. Școala nu este doar locul unde se desfășoară procesul educațional, ci este și un loc al întâlnirii, iar studiul este o etapă de viaţă în colectiv, în care se leagă prietenii şi se alcătuiesc reţele de cunoştinţe. Iar pentru a reveni la normalitate, cea mai bună soluție de moment este vaccinarea. Salutăm și susținem această campanie a Ministerului Educației, al cărei scop este să convingem elevii, studenții, părinții, și cadrele didactice că testarea și vaccinarea sunt cei mai importanți pași pentru a ne putea desfășura activitatea de predare/învățare în condiții optime”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.  

În program sunt incluse intervenții ale autorităților și partenerilor din sistemul educațional, dar și prezentări ale specialiștilor din educație și sănătate, care vor oferi și exemple de bune practici.

Într-un context vulnerabil din punct de vedere epidemiologic, se impune, mai mult decât oricând, promovarea măsurilor care susțin siguranța sanitară în școli, grădinițe și universități prin informare corectă, conștientizare si asumarea responsabilității individuale. În acest context, Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”,Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți și Organizatia ,,Salvati Copiii” a lansat Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”, desfășurată sub forma unor conferințe tematice/webinarii în toate județele țării, în perioada 8-29 aprilie 2021.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.