Eveniment
Conferința „Dezvoltarea Moldovei – proiectul cheie pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a României”, un imbold puternic pentru transformarea regiunii
Moldova are un potential enorm de dezvoltare, dar se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii și atragerea de investiții. Patronatul Proiectanților în construcții dorește să joace un rol central în acest proces, oferind expertiză și soluții inovatoare care să răspundă nevoilor locale.
Desfășurată în Sala Voievozilor din Palatul Culturii, conferința „Dezvoltarea Moldovei – proiectul cheie pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a României” a adunat nume sonore din sectorul construcțiilor, dar nu numai.
Organizată de Patronatul Proiectanților în Construcții din România împreună cu Banca Națională a României, conferința și-a propus să atragă atenția asupra scopului său principal – acela de dezvoltare economică a României prin promovarea inovației, sustenabilității și eficienței în proiectarea construcțiilor.
Evenimentul a avut două paneluri de discuții care s-au concentrate atât pe lucruri care s-au făcut deja sau sunt în curs de implementare, dar și despre potential, oportunități de creștere și nu în ultimul rând despre planificare.
Alexandru Fulga, Președintele Patronatului Proiectanților în Construcții, a subliniat rolul important al unei viziuni moderne, adaptată la standardele europene și orientată pe specificul și nevoile de dezvoltare ale fiecărei regiuni în parte. De asemenea el spune că putem privi spre viitor cu optimism, întrucât avem toate premisele necesare să o facem.
În completare, Irina Teslărașu, coordonatorul PPC Regiunea Nord-Est spune că „Moldova are un potential enorm de dezvoltare, dar se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii și atragerea de investiții. Patronatul Proiectanților în construcții dorește să joace un rol central în acest proces, oferind expertiză și soluții inovatoare care să răspundă nevoilor locale. Prin colaborarea cu autoritățile și sectorul privat, putem contribui la transformarea viziunilor de dezvoltare în realitate, asigurând un viitor sustenabil și prosper pentru comunitățile din această regiune.”
La conferință au mai participat reprezentanți ai Băncii Naționale, Federației Patronatelor Societăților din Construcții, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, etc. Ministrul Finanțelor, Ioan-Marcel Boloș, prezent la eveniment a ținut să asigure decidenții din zona de Nord-Est de tot sprijinul ministerului pentru proiectele în lucru sau cele aflate în acest moment doar în stadiu de discuții, în timp ce Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prezent și el, s-a concentrat pe reliefarea proiectelor din regiune în care ministerul pe care îl conduce a alocat bani, respectiv pe investițiile care urmează să se facă în infrastuctura medicală în perioada următoare.
Legat de subiectul dezvoltării Moldovei au luat cuvântul și Eduard Mititelu, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care și-a arătat deschiderea atât pentru discuțiile legate de infrastructură și impactul acesteia asupra regiunii, cât și pentru sprijin în ceea ce privește pașii pentru obținerea resurselor necesare în această direcție.
În sală au mai fost prezenți reprezentanți ai consiliilor județene din întreaga regiune, în frunte cu Costel Alexe care a atras atenția reprezentanților ministerelor că este nevoie de mai multă coordonare, mai multe finanțări, și un sprijin mult mai vizibil pentru Iași și Moldova decât se văd acum.
Evenimentul își dorește să fie un prilej prin care se pun în discuție inițierea și promovarea proiectelor de dezvoltare, în care Patronatul Proiectanților în Construcții din România se angajează să fie un partener activ pentru asta, asigurând o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică a României și, în mod special, a regiunilor sale.
Publicitate și alte recomandări video