anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Conferinţă Internaţională „Abordarea Transdiciplinară în Psihiatrie”

GALERIE
Ovidiu Alexinschi
 • Ovidiu Alexinschi
- +

Peste 300 de specialişti în psihiatrie din ţară şi străinătate vor participa săptămâna aceasta la conferinţa internaţională organizată la Iaşi sub  umbrela Bridging Eastern and Western Psychiatry International. Evenimentul medical este creditat EACCME,  organism de acreditare  recunoscut în toată Europa,  SUA şi Canada.

Joi încep la Iaşi lucrările unei conferinţe eveniment  - „Abordarea Transdiciplinară în Psihiatrie”, manifestare ce se bucură de o participare generoasă: peste 300 de specialişti din 7 ţări europene. Organizată sub umbrela Bridging Eastern and Western Psychiatry International şi în parteneriat cu Colegiul Medicilor Iaşi, evenimentul medical este creditat european de către EACCME (European Accreditation Council on CME), organism de acreditare recunoscut în toată Europa, SUA şi Canada prin parteneriatele pe care le are în întreaga lume. “Această creditare reprezintă recunoaştere ştiinţifică de către organismul de creditare cel mai important în domeniul medical la nivel European.  Înseamnă că prezentările  şi programul conferinţei îndeplinesc criteriile europene de calitate impuse de  EACCME”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, coordonatorul evenimentului şi preşedinte al Bridging Eastern and Western Psychiatry România. 
 
Lucrările conferinţei se vor desfăşura în perioada 9-12 mai, la Palas Congress Hall, Iaşi, 50 de speakeri urmând să susţină prezentări  pe  teme  ce interesează  toate   marile domenii de interes în psihiatrie:  schizofrenie, tulburările depresive,  demenţă, tulburările anxioase, tulburările bipolare . “Printre invitaţii de marcă şi speakerii de marcă se numără profesor Maria Luisa Figuera (Portugalia) domnul profesor Mario di Fiorino (Italia),  doctorul Tomasz Gondek  (Polonia),   profesorul Luis Madeira (Portugalia). De asemenea, avem o importantă participare din ţară, printre speakeri  fiind prof. Doina Cozman, preşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie  şi Psihoterapie, profesor Cătălina Tudose, preşedintele Societăţii Române de Alzheimer, Ion Udriştoiu, preşedintele Comisiei Ministeriale de Psihiatrie din Ministerul Sănătăţii şi mulţi alţi specialişti recunoscuţi în domeniile lor de activitate.  Multe dintre lucrări, atât din ţară, cât şi din străinătate,  sunt în premieră. Avem şi simpozioane foarte interesante pe marile domenii de interes în psihiatrie, dar şi un Simpozion de Neuroştiinţe care va prefigura Congresul Naţional de Neuroştiinţe  care va avea loc în toamnă, la Iaşi. Neuroştiinţele  reprezintă un domeniu foarte dinamic şi în plină dezvoltare,  cercetarea privind  studiul creierului fiind în atenţia unor grupuri  mari de cercetători la nivel european  şi mondial.  Programul conferinţei reuşeşte astfel să acopere transdisciplinaritatea.  Sperăm ca toate discuţiile şi dezbaterile din cadrul conferinţei,  să ducă la idei noi, parteneriate noi, grupuri de lucru,  astfel încât să realizăm conexiuni şi punţi de colaborare  în beneficiul final al pacientului”, a încheiat dr. Ovidiu Alexinschi. Cei care doresc să afle mai multe informaţii despre programul manifestării, pot accesa linkul  https://www.medichub.ro/evenimente/21-sup-st-sup-conference-of-bridging-eastern-and-western-psychiatry-transdisciplinary-approaches-in-psychiatry-id-99-cmsid-80. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.