Conferinţă internaţională cu specialişti în mecanică, organizată online de TUIAȘI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Conferinţă internaţională cu specialişti în mecanică, organizată online de TUIAȘI

GALERIE
acme
  • acme
- +

Specialişti în mecanică se întâlnesc astăzi şi mâine în mediul online la cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei Internaţionale ACME - Advanced Concepts in Mechanical Engineering, eveniment organizat de către Politehnica ieşeană. Manifestarea este organizată în acest an exclusiv online, având în vedere restricţiile impuse pentru protejarea împotriva Covid - 19.

Astfel, deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi, de la ora 10.00, în spaţiul virtual, fiind primul an, de la organizarea manifestării în 2004, când specialiştii se reunesc în online. Manifestarea ştiinţifică a fost planificată încă de la început să se desfăşoare o dată la doi ani, la începutul lunii iunie, precizează reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, iar până în prezent au fost organizate opt astfel de conferinţe.

„În ciuda condiţiilor vitrege din anul acesta, Facultatea de Mecanică a decis ca să se păstreze datele de susţinere a conferinţei, introducându-se forma online, utilizată, de altfel, şi în străinătate sau la alte universităţi din ţară. Scopul conferinţei este de a reuni specialişti din domeniul ingineriei mecanice, din ţară şi din străinătate, pentru a se promova concepţiile avansate în domeniul proiectării, a inovării şi a cercetării sistemelor mecanice şi mecatronice, în contextul progresului tehnologic şi informaţional actual“, au precizat reprezentanţi ai Facultăţii de Mecanică.

Anul acesta, conferinţa se desfăşoară pe domenii specifice Facultăţii de Mecanică, care includ inclusiv energii regenerabile, sisteme şi echipamente termice, tehnologii în agricultură sau procesarea produselor agricole, pe lângă robotică, mecanisme, mecatronică, organe de maşini sau mecanica corpurilor deformate.

Programul integral al întâlnirii de anul acesta poate fi consultat pe site-ul conferinţei, iar lucrările primelor cinci conferinţe sunt publicate în Buletinul I.P. Iaşi.

La conferinţa de anul acesta sunt acceptate peste 150 de lucrări ştiinţifice, acoperind toate domeniile de specializare ale facultăţii. De la prima ediţie din 2004 au participat specialişti şi personalităţi marcante ale lumii ştiinţifice din întreaga lume, de la instituţii de învăţământ sau de cercetare din Europa, dar şi din SUA, Japonia sau India.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.