anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Conferinţă internaţională cu specialişti în mecanică, organizată online de TUIAȘI

GALERIE
acme
 • acme
- +

Specialişti în mecanică se întâlnesc astăzi şi mâine în mediul online la cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei Internaţionale ACME - Advanced Concepts in Mechanical Engineering, eveniment organizat de către Politehnica ieşeană. Manifestarea este organizată în acest an exclusiv online, având în vedere restricţiile impuse pentru protejarea împotriva Covid - 19.

Astfel, deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi, de la ora 10.00, în spaţiul virtual, fiind primul an, de la organizarea manifestării în 2004, când specialiştii se reunesc în online. Manifestarea ştiinţifică a fost planificată încă de la început să se desfăşoare o dată la doi ani, la începutul lunii iunie, precizează reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, iar până în prezent au fost organizate opt astfel de conferinţe.

„În ciuda condiţiilor vitrege din anul acesta, Facultatea de Mecanică a decis ca să se păstreze datele de susţinere a conferinţei, introducându-se forma online, utilizată, de altfel, şi în străinătate sau la alte universităţi din ţară. Scopul conferinţei este de a reuni specialişti din domeniul ingineriei mecanice, din ţară şi din străinătate, pentru a se promova concepţiile avansate în domeniul proiectării, a inovării şi a cercetării sistemelor mecanice şi mecatronice, în contextul progresului tehnologic şi informaţional actual“, au precizat reprezentanţi ai Facultăţii de Mecanică.

Anul acesta, conferinţa se desfăşoară pe domenii specifice Facultăţii de Mecanică, care includ inclusiv energii regenerabile, sisteme şi echipamente termice, tehnologii în agricultură sau procesarea produselor agricole, pe lângă robotică, mecanisme, mecatronică, organe de maşini sau mecanica corpurilor deformate.

Programul integral al întâlnirii de anul acesta poate fi consultat pe site-ul conferinţei, iar lucrările primelor cinci conferinţe sunt publicate în Buletinul I.P. Iaşi.

La conferinţa de anul acesta sunt acceptate peste 150 de lucrări ştiinţifice, acoperind toate domeniile de specializare ale facultăţii. De la prima ediţie din 2004 au participat specialişti şi personalităţi marcante ale lumii ştiinţifice din întreaga lume, de la instituţii de învăţământ sau de cercetare din Europa, dar şi din SUA, Japonia sau India.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.