Conferință internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Comunicat de presă

Conferință internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”

GALERIE
foto-unufoto-doi
  • foto-unu
  • foto-doi
- +

Marți, 09 octombrie 2018, a avut loc conferința internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”, coordonată de domnul deputat Angel Tîlvăr.

În ziua de marți, 09 octombrie 2018, Grupul pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, a organizat conferința internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”, coordonată de domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Grupului și președinte al Comisiei pentru afaceri europene. La conferinţă au participat miniștrii, ambasadori, parlamentari, personalităţi reprezentând instituţii ale administraţiei naţionale, parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, corpul diplomatic acreditat în România, organizaţii neguvernamentale naţionale şi internaţionale.

În intervenția susținută, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, deputat prof. dr. Camelia Gavrilă, a precizat nevoia de abordare sistemică a temei în discuție, din perspectivă juridică, sociologică, politică sau educațională. În acest sens, a fost subliniat rolul complex al școlii și al familiei, specificul vârstelor adolescenței și  preadolescenței ca etape de maximă vulnerabilitate în devenirea tinerilor, într-o societate complexă, dinamică, în care valorile și non-valorile coexistă derutant. S-a insistat asupra rolului școlii și al profesorului ca pedagog și educator, preocupat nu doar de transpunerea și implementarea elementelor cognitive și de rezultate academice, ci și de formarea și modelarea elevilor în sensul valorilor morale, civice, sociale, al discernământului în privința acțiunilor proprii, grupurilor de prieteni, opțiunilor de viață. La fel de important este și rolul consilierilor școlari, al psihologilor care pot nuanța fenomene, interogații și pot genera un dialog eficient, adaptat fiecărei individualități.  

Deputatul prof. dr. Camelia Gavrilă a insistat asupra rolului familiei în educarea copiilor și a tinerilor, în sensul unui parteneriat de durată între familie, școală, comunitate. Combaterea traficului de fiinţe umane a devenit de-a lungul timpului o temă importantă pe agenda politică a Uniunii Europene.

În acest sens, se poate observa diversitatea instrumentelor legislative, juridice, a comunicărilor și recomandărilor, adoptate pentru a face posibile atât prevenirea, cât şi combaterea şi sancţionarea traficului de fiinţe umane.Sunt simbolice în acest sens formulările din directivele europene destinate temei abordate,și anume rolul celor patru principii ”P” - prevention, protection of victims, prosecution of criminals, partenerships -.

”Educația este un demers esențial pentru prevenirea fenomenelor asociate traficului de ființe umane și presupune obligatoriu parteneriate autentice între actori, factori de decizie, comunitate, profesori, elevi și părinți”, a apreciat în concluzie Camelia Gavrilă.

 

Prof. dr. Camelia GAVRILĂ
PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,
ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.