Conferință internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Comunicat de presă

Conferință internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”

GALERIE
foto-unufoto-doi
  • foto-unu
  • foto-doi
- +

Marți, 09 octombrie 2018, a avut loc conferința internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”, coordonată de domnul deputat Angel Tîlvăr.

În ziua de marți, 09 octombrie 2018, Grupul pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, a organizat conferința internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”, coordonată de domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Grupului și președinte al Comisiei pentru afaceri europene. La conferinţă au participat miniștrii, ambasadori, parlamentari, personalităţi reprezentând instituţii ale administraţiei naţionale, parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, corpul diplomatic acreditat în România, organizaţii neguvernamentale naţionale şi internaţionale.

În intervenția susținută, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, deputat prof. dr. Camelia Gavrilă, a precizat nevoia de abordare sistemică a temei în discuție, din perspectivă juridică, sociologică, politică sau educațională. În acest sens, a fost subliniat rolul complex al școlii și al familiei, specificul vârstelor adolescenței și  preadolescenței ca etape de maximă vulnerabilitate în devenirea tinerilor, într-o societate complexă, dinamică, în care valorile și non-valorile coexistă derutant. S-a insistat asupra rolului școlii și al profesorului ca pedagog și educator, preocupat nu doar de transpunerea și implementarea elementelor cognitive și de rezultate academice, ci și de formarea și modelarea elevilor în sensul valorilor morale, civice, sociale, al discernământului în privința acțiunilor proprii, grupurilor de prieteni, opțiunilor de viață. La fel de important este și rolul consilierilor școlari, al psihologilor care pot nuanța fenomene, interogații și pot genera un dialog eficient, adaptat fiecărei individualități.  

Deputatul prof. dr. Camelia Gavrilă a insistat asupra rolului familiei în educarea copiilor și a tinerilor, în sensul unui parteneriat de durată între familie, școală, comunitate. Combaterea traficului de fiinţe umane a devenit de-a lungul timpului o temă importantă pe agenda politică a Uniunii Europene.

În acest sens, se poate observa diversitatea instrumentelor legislative, juridice, a comunicărilor și recomandărilor, adoptate pentru a face posibile atât prevenirea, cât şi combaterea şi sancţionarea traficului de fiinţe umane.Sunt simbolice în acest sens formulările din directivele europene destinate temei abordate,și anume rolul celor patru principii ”P” - prevention, protection of victims, prosecution of criminals, partenerships -.

”Educația este un demers esențial pentru prevenirea fenomenelor asociate traficului de ființe umane și presupune obligatoriu parteneriate autentice între actori, factori de decizie, comunitate, profesori, elevi și părinți”, a apreciat în concluzie Camelia Gavrilă.

 

Prof. dr. Camelia GAVRILĂ
PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,
ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.