anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Conferință internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”

GALERIE
foto-unufoto-doi
 • foto-unu
 • foto-doi
- +

Marți, 09 octombrie 2018, a avut loc conferința internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”, coordonată de domnul deputat Angel Tîlvăr.

În ziua de marți, 09 octombrie 2018, Grupul pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, a organizat conferința internațională cu tema „Combaterea traficului de persoane - o luptă continuă”, coordonată de domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Grupului și președinte al Comisiei pentru afaceri europene. La conferinţă au participat miniștrii, ambasadori, parlamentari, personalităţi reprezentând instituţii ale administraţiei naţionale, parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, corpul diplomatic acreditat în România, organizaţii neguvernamentale naţionale şi internaţionale.

În intervenția susținută, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, deputat prof. dr. Camelia Gavrilă, a precizat nevoia de abordare sistemică a temei în discuție, din perspectivă juridică, sociologică, politică sau educațională. În acest sens, a fost subliniat rolul complex al școlii și al familiei, specificul vârstelor adolescenței și  preadolescenței ca etape de maximă vulnerabilitate în devenirea tinerilor, într-o societate complexă, dinamică, în care valorile și non-valorile coexistă derutant. S-a insistat asupra rolului școlii și al profesorului ca pedagog și educator, preocupat nu doar de transpunerea și implementarea elementelor cognitive și de rezultate academice, ci și de formarea și modelarea elevilor în sensul valorilor morale, civice, sociale, al discernământului în privința acțiunilor proprii, grupurilor de prieteni, opțiunilor de viață. La fel de important este și rolul consilierilor școlari, al psihologilor care pot nuanța fenomene, interogații și pot genera un dialog eficient, adaptat fiecărei individualități.  

Deputatul prof. dr. Camelia Gavrilă a insistat asupra rolului familiei în educarea copiilor și a tinerilor, în sensul unui parteneriat de durată între familie, școală, comunitate. Combaterea traficului de fiinţe umane a devenit de-a lungul timpului o temă importantă pe agenda politică a Uniunii Europene.

În acest sens, se poate observa diversitatea instrumentelor legislative, juridice, a comunicărilor și recomandărilor, adoptate pentru a face posibile atât prevenirea, cât şi combaterea şi sancţionarea traficului de fiinţe umane.Sunt simbolice în acest sens formulările din directivele europene destinate temei abordate,și anume rolul celor patru principii ”P” - prevention, protection of victims, prosecution of criminals, partenerships -.

”Educația este un demers esențial pentru prevenirea fenomenelor asociate traficului de ființe umane și presupune obligatoriu parteneriate autentice între actori, factori de decizie, comunitate, profesori, elevi și părinți”, a apreciat în concluzie Camelia Gavrilă.

 

Prof. dr. Camelia GAVRILĂ
PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,
ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.