Conferinţă internaţională de chimie, organizată de TUIAŞI în Italia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Conferinţă internaţională de chimie, organizată de TUIAŞI în Italia

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) va fi coorganizator al unei importante conferinţe internaţionale.  

Practic, aceştia vor organiza anul viitor cea de-a noua ediţie a Conferinţei Internaţionale de Ingineria şi Managementul Mediului - ICEEM09, având ca tematică principală „Economia circulară şi dezvoltare durabilă“, care va avea loc în septembrie 2017 în Bologna, Italia. Manifestarea ştiinţifică este organizată în parteneriat cu Universitatea Alma Mater Studiorum, Bologna, Italia, şi secţia de Biotehnologia mediului, parte a Federaţiei Europene de Biotehnologie. „A noua ediţie a conferinţei reprezintă un eveniment ştiinţific internaţional care este dedicat promovării şi diseminării rezultatelor ştiinţifice obţinute la nivel naţional şi internaţional, în domeniile Ingineriei mediului, Managementului Mediului şi Dezvoltării Durabile“, au precizat reprezentanţii TUIAŞI.

Vor fi şi o serie de prezentări plenare ce vor fi susţinute de către personalităţi ştiinţifice care sunt experţi recunoscuţi internaţionali în fiecare domeniu, ce provin din Belgia, Grecia, Marea Britanie, Franţa, Italia, Austria, Spania şi Germania. Contribuţiile ştiinţifice semnificative ce sunt prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate în patru numere speciale ale unor jurnale internaţionale prestigioase, cotate ISI. Unul dintre cei trei preşedinţi ai conferinţei este prof.dr. Carmen Teodosiu, de la TUIAŞI, care a fost prorector responsabil cu cercetarea în legislatura precedentă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.