anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Conferinţa internaţională despre instalaţii pentru construcţii şi economia de energie

GALERIE
conferinta DAS
 • conferinta DAS
- +
Pentru două zile Iaşul a fost gazda unei întâlniri care a reunit specialişti de prestigiu în domeniul instalaţiilor, din ţară şi străinatăte, atât din mediul academic, cât şi din cel tehnic.Conferinţa tehnico-ştiinţifică cu participare internaţională „Instalaţii pentru construcţii şi economia de energie”, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie, a suscitat dezbateri de interes privind eficientizarea funcţională, energetică şi economică a sistemelor de instalaţii.

 

Organizată de Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România (AIIR) - Filiala Moldova, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Departamentul de Ingineria Instalaţiilor şi Compania ieşeană de construcţii şi instalaţii “DAS”, conferinţa a adus în prim plan, pe parcursul a două zile, probleme legate de cerinţele funcţionale şi de micro-climat pentru clădirile de cult şi de patrimoniu, dar şI aspecte privind impactul instalaţiilor asupra elementelor de construcţie şi a valorilor adăpostite în aceste clădiri. De asemenea, s-a acordat din nou o atenţie deosebită metodelor şi sistemelor de economisire a energiei în domeniul instalaţiilor prin utilizarea de energii regenerabile sau resurse neconvenţionale de energie, ori prin implementarea de sisteme de valorificare a energiei solare. “Conferinţa de la Iaşi – eveniment tradiţional pe agenda manifestărilor tehnico-ştiinţifice organizate de AIIR -abordează teme consacrate preocupărilor prioritare ale momentului. Subliniem că este important să se respecte punctul de vedere al specialistului în instalaţii. Trebuie să se înţeleagă că arhitectul nu poate lucra doar cu beneficiarul sau constructorul; este o muncă în echipă, implicarea specialiştilor în instalaţii devenind absolut necesară. Cu prilejul acestei conferinţe Filala Moldova a AIIR a punctat necesitatea unor reglementări tehnice pentru concepţia şi modernizarea instalaţiilor funcţionale în clădirile de cult şi de patrimoniu. Nu trebuie ignorate semnalele specialiştilor vizând impactul instalaţiilor asupra elementelor de construcţie şi a valorilor adăpostite în aceste clădiri”, a declarat prof. univ. dr. ing. Teodor Mateescu, vicepreşedinte AIIR şi preşedinte al Filialei Moldova a AIIR. “Problematica cerinţelor de microclimat a clădirilor de patrimoniu, principala temă a conferinţei – este una vastă şi generoasă. Prin abordarea ei, se poate spune că Iaşul a creat un pionerat”, a remarcat dr. ing. Ioan Silviu Doboşi, vicepreşedinte AIIR.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.