anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial (P)

Conferință internațională IEEE International Conference on e-Health and Bioengineering, EHB 2019 la Iași, în perioada 21-23 noiembrie 2019

GALERIE
afis-conf
  • afis-conf
- +

Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași organizează, împreună cu Societatea Română de Bioinginerie Medicală, cea de-a VII-a ediție a conferinței internaționale IEEE International Conference on e-Health and Bioengineering, EHB 2019, conferință ce se va desfășura la Iași, în perioada 21-23 noiembrie 2019.

Conferința este organizată sub egida IEEE, Secțiunea IEEE România iar lucrările acceptate de către comitetul științific vor fi indexate, ca şi la ediţiile precedente, in bazele de date internaționale IEEE Xplore, SCOPUS și World of Science Clarivate Analytics.

Deschiderea oficiala a conferinței va avea loc joi 21 noiembrie 2019, ora 9.00,  în Aula Magna „George Emil Palade" a Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, ȋn prezenţa Rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, a oficialitaţilor locale, invitaţilor de onoare, cadrelor didactice și studenților. Conferinţa eHealth and Bioengineering EHB 2019 este dominată de personalități marcante din domeniul bioingineriei medicale și domenii conexe acesteia fiind așteptați peste 200 de participanți români și peste 70 participanți din 23 de țări europene si non-europene, precum: Brazilia, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Macao, Mexic, Norvegia, Portugalia, Rusia, Slovakia, Spania, Suedia, Elveția, Taiwan, Maria Britanie, United States.
 
Conferința EHB 2019 este dedicată sistemelor de e-sănătate, bioingineriei medicale și ingineriei biomedicale, dar se adresează și domeniilor conexe. Scopul și obiectivele sale specifice sunt promovarea conceptelor și tehnologiilor hardware și software avansate în domeniile emergente ale e-sănătății, dispozitivelor și instrumentației medicale, procesarea de biosemnale și a imaginilor medicale, informatică medicală, biomecanică, biomateriale, biotehnologii, fizică medicală, managementul asistenței medicale, (e)-tehnologiilor de învățare, de reabilitare și asistență, precum și a unor discipline de ȋnalt interes, cum ar fi bioinformatica, biologia sistemelor și fiziologia virtuală. 

În acest sens, o parte dintre viitoarele provocări de vȃrf ale medicinei moderne, care e-sănătatea și bioingineria, sunt chemate să le abordeze, sunt: proteze complexe, noi dispozitive medicale și bioinstrumentație de diagnostic noninvaziv și tratament, instrumente robotice ghidate imagistic pentru intervenții chirurgicale, calculatoare si telecomunicații larg folosite ȋn intervenții medicale, tehnici imagistice noi și multimodale pentru a produce imagini ale structurilor corpului, de la organ la structurile sub-celulare, metode de diagnostic și terapii neinvazive sau proceduri minimal invazive, sisteme și tehnologii inteligente utilizate în ingineria reabilitării, noi posibilități de a furniza servicii de telemedicină și e-sănătate, precum și noi soluții de auto-îngrijire la domiciliu.

Se pare că nu există nicio limită în ceea ce ar putea face bioingineria în următorii ani pentru a revoluționa practica medicală. De fapt, următoarele generații de bioingineri, vor dezvolta tehnici şi tehnologii pe care nu ni le putem încă imagina ci, cel mult, visa la ele.

Bazându-ne pe convingerea că subdomeniile și temele bioingineriei medicale reprezintă piloni fundamentali pentru consolidarea cercetării și a asistenței medicale, anul acesta motto-ul conferinței este „Tehnologie mai inteligentă pentru o sănătate mai bună".

Detalii despre International Conference on e-Health and Bioengineering, prezentările profesorilor invitați, workshop-urile organizate și programul manifestării se găsesc pe site-ul conferinței EHB 2019  www.ehbconference.ro.   

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.