Conferinţă internaţională la Universitatea de Ştiinţele Vieţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Conferinţă internaţională la Universitatea de Ştiinţele Vieţii

GALERIE
USAMV Iasi
  • USAMV Iasi
- +

Timp de două zile, comunitatea academică a Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV Iaşi) organizează Congresul Ştiinţific Internaţional „Life sciences today for tomorow”. 

Astfel, în perioada 21 - 22 octombrie 2021, alături de cadrele didactice, cercetători şi doctoranzii din universitate, vor fi aproximativ 300 de participanţi din România şi străinătate la sesiunile on-line organizate de către Facultăţile de Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare şi Medicină Veterinară. Din străinătate, la conferinţa virtuală vor susţine prelegeri specialişti din Germania, Franţa, Italia, Cehia, Spania, Turcia, Ungaria, Lituania, Grecia şi Republica Moldova.

În prima zi a evenimentului, în deschiderea oficială, rectorul USV Iaşi, prof.dr. Gerard Jităreanu şi preşedintele Senatului, prof.dr. Vasile Vîntu, vor adresa câte un mesaj invitaţilor, iar participanţii vor avea prilejul să asculte discursurile invitaţilor din străinătate.

„Manifestarea care se va desfăşura virtual, cu sesiuni interactive, va fi un excelent prilej pentru cercetătorii din întreaga lume de a se conecta, prin schimbul de experienţe ştiinţifice, idei şi concepte inovatoare. Vor fi abordate, în prezentările care vor avea loc în cadrul acestui Congres, aspecte din domeniul bioeconomiei, politicii agricole comune, biotehnologii impuse de schimbările climatice, agricultura ecologică, dar şi ale patologiei animalelor şi biosecurităţii alimentare”, au transmis reprezentanţii USV Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Cosmin PAȘCA

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Într-o ţară civilizată, reţinerea în forţă a unui opozant al sistemului ar face prima pagină a ziarelor, iar autorităţile publice şi liderii politici ar fi traşi de mânecă să expună un punct de vedere. Dacă, de bine, de rău, presa a ridicat pe ici, pe colo câteva semne de întrebare (poate nu suficiente), tăcerea instituţiilor statului şi a mediului politic (excepţie USR Tineret) în acest caz este înfricoşător de asurzitoare.

Filmuletul zilei

opinii

Ruşi şi americani

Codrin Liviu CUȚITARU

Ruşi şi americani

Devine chiar spectaculos faptul că doi scriitori sovietici (convinşi, repet, de superioritatea civilizaţiei din care provin) reuşesc să nu „devieze” ideologic în multitudinea observaţiilor lor (deşi, repet şi acest lucru, debarcă pe pămînt american cu vizibile prejudecăţi). America fără etaje constituie, prin urmare, o investigaţie culturală - una dintre primele de altfel - de primă mână, nu doar valabilă, ci şi autentică, asupra americanităţii moderne.

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Bogdan ILIESCU

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Despre neuroplasticitatea socială.

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

pulspulspuls

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Puţină lume a văzut ieri, stimaţi telespectaori, că pe marginea de jos a soclului statuii domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, chiar în timpul paradei organizată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, sau, în fine, dacă joaca de acolo poate fi numită paradă, ei bine, chiar acolo şi atunci un cetăţean surescitat nu făcea nimic altceva, dacă vă vine a crede, decât că dădea în bobi. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.