Conferința Internațională RoMig
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Conferința Internațională RoMig

GALERIE
RoMig
  • RoMig
- +

Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Române – Filiala Iași și Centrul de Studii Europene din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 23-24 septembrie, Conferința Științifică a Reţelei Cercetătorilor Români în Domeniul Migrației (RoMig), manifestare aflată la cea de-a a treia ediție. Invitați în calitate de Keynote speakers sunt două personalități din mediul academic internațional deja consacrate în studiile privind migrația: Amelie F. Constant (Princeton University) și Peter Nijkamp (Open University, Heerlen, The Netherlands).

Evenimentul, intitulat Trecerea frontierelor: evoluții recente în cercetarea și politicile din domeniul migrației (Crossing borders: Recent developments in migration research and policy), reunește cercetători români, în mare parte afiliați unor universități și institute de cercetare din țări precum Statele Unite, Irlanda, Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Mexic, precum și cercetători străini din Germania, Cehia, Polonia și Serbia. 

În cadrul conferinței va avea loc și o Masă Rotundă cu scopul de a facilita dialogul între specialiști din arii profesionale diferite pe marginea provocărilor migrației în Republica Moldova și a schimbărilor cauzate de pandemia actuală. Vor participa: Victor Cebotari (Universitatea Luxembourg), Ghenadie Crețu (Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova), Veaceslav Ioniță (Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale ”Viitorul”, Chișinău) și Valeriu Sainsus (Academia de Studii Economice din Moldova).

Un alt moment important al conferinței îl reprezintă sesiunea în care vor fi prezentate proiecte de cercetare în derulare, care vizează diferite tematici ale migrației cu un impact major asupra societății actuale.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe: www.romig.ro.

Înființată în anul 2016, RoMig este o rețea de cercetători români din diferite domenii științifice de cercetare care împărtășesc un interes comun pentru tematica migrației internaționale. Din anul 2017, RoMig organizează conferința internațională  RoMig, creând astfel un cadru propice pentru discuții și dezbateri privind un fenomen cu largă semnificație socială: migrația internațională. Acest proces are  un impact major asupra societății românești și a comunității internaționale în ansamblu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.