anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Conferința Națională „EDUCAȚIA AZI”, 30-31 MAI 2019

GALERIE
ISJ Iasi
 • ISJ Iasi
- +

În perioada 30 - 31 mai 2019, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic - Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timişoara vor organiza ediția a V-a a Conferinței Naționale „Educația Azi”, dedicată formării profesorilor în era digitală.

Organizată pentru prima dată la Iași, această ediție a Conferinței Naționale se desfășoară în cadrul mai larg al Festivalului Internațional al Educației, eveniment educațional și cultural de anvergură al orașului nostru. Partenerii acestei manifestări sunt Primăria Municipiului Iași, precum și  și Asociația Studenților Psihologi și Pedagogi Iași. 
 
Deschiderea oficială a conferinței va avea loc joi, 30 mai 2019, în Aula Bibliotecii „Mihai Eminescu”, începând cu ora 9.30.
 
În cele două zile se vor întâlni la Iași reprezentanți ai  mediului educațional universitar și preuniversitar, cu scopul de a crea o comunitate națională de practică și de învățare în care, prin schimb de experiență și expertiză la nivelul cercetării, teoriei și practicilor asociate cu problematica complexă a formării cadrelor didactice, să contribuie la dezvoltarea unui sistem coerent de formare inițială și continuă a cadrelor didactice. Pe parcursul celor două zile vor fi prezentate lucrări diverse pe tema formării competențelor cadrelor didactice într-un context socio-economic, cultural, educațional tot mai dinamic, marcat de avansul tehnologic și de intensificarea digitalizării în educație.
 
La finalul conferinței se va elabora o rezoluție, din perspectiva didacticienilor și profesioniștilor din educație, care să recomande factorilor decidenți, la nivel de minister, perspective de regândire sau îmbunătățire a formulelor de pregătire a  profesorilor.
 
Vineri, 31 mai 2019, se vor desfășura două workshop-uri dedicate unora dintre cele mai actuale teme din domeniul educației:„Formarea inițială a cadrelor didactice - între posibilitate și deziderat” și „Coaching-ul educațional”.
 
Pentru mai multe detalii poate fi accesată adresa de internet http://dppd.psih.uaic.ro/cea/
 
Persoane de contact: Prof.univ. dr. Constantin Cucoș (cucos@uaic.ro); Lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau (bogdan.neculau@yahoo.fr).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.