anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

 

 

 

GALERIE
conferinta_01
 • conferinta_01
- +

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, Clinica de Stomatologie Pediatrică din Iaşi a organizat la sârşitul săptămânii trecute cea de-a  XXIII-a ediţie a Con­ferinţei Naţionale „Prevenirea Afecţiu­nilor Stomatologice“. Clinica de Stomatologie Pediatrică Iaşi, înfiinţată de prof. univ. dr. Mircea Rusu, a fost prima clinică OMS din România şi organizează anual această conferinţă de peste 20 de ani. 

Manifestarea aduce în atenţie la fiecare ediţie subiecte actuale din domeniul prevenţiei afecţiunilor stomatologice. Adresată în principal specialiştilor din domeniu - medici stomatologi, cadre didactice şi studenţi la facultăţile de medicină dentară, conferinţa are şi o componentă dedicată publicului larg. Astfel, în prima zi a conferinţei s-a desfăşurat un eveniment dedicat celor mici, concursul „Periuţa fermecată“ în cadrul căruia copiii din trei grădiniţe din Iaşi au avut ocazia să înveţe tehnicile corecte de îngrijire orală, să vizioneze un filmuleţ educativ şi să participe la concursuri şi programe artistice având ca temă sănătatea şi igiena orală. De precizat că programul ştiinţific a inclus teme variate, incluzând conferinţe şi prezentări care au abordat mai multe problematici, cum ar fi: „In­fluenţa factorilor socio-economici asu­pra nivelelor de Streptococcus mutans şi Lactobacillus în rândul copiilor şcolari din Iaşi“, „Mijloace clasice şi moderne de diagnostic în ortodonţie“, „Sin­droame oro-faciale la copil“, „Factorii de risc pentru rampant caries la pacienţii tineri“, „Consideraţii privind efectele produselor de albire asupra ţesuturilor dure dentare şi a materialelor de restaurare“, „Manage­mentul spaţiului în den­tiţia mixtă. Mijloace de prevenire a mi­grărilor dentare“, „Manifestări stomatologice la copiii cu afecţiuni hematolo­gice“, „Factori perturbatori ai stării de sănătate a mucoasei orale“ - studiu cli­nic, „Reabilitarea protetică a edentaţiei prin metode interdisciplinare“, „Cabi­netul de stomatologie şi riscul infecţiei nosocomiale“ etc. 

„Este o manifestare de tradiţie a Iaşului care şi la cea de-a XXIII-a ediţie a reunit din nou invitaţi şi participanţi din întreaga ţară, dar şi din străinătate. Ne bucură şi ne onorează faptul că reuşim an de an să avem alături de noi, la Iaşi, specialişti care să prezinte ulti­mile noutăţi în domeniul profilaxiei afecţiunilor stomatologice“, a declarat prof. dr. Irina Zetu, preşedinta comitetului ştiinţific al manifestării. La conferinţă au participat stomatologi, dar şi medici cu alte specializări care interfe­rează cu stomatologia pediatrică din Iaşi, Timişoara, Cluj, Târgu Mureş. De asemenea, au susţinut prezentări şi doi invitaţi din Franţa: prof. univ. dr. Jacques FAURE (Toulouse) şi prof. univ. dr. Alain BERY (Paris). 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.