anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

Conferință Națională de Psihiatrie cu participare internaţională. Institutul “Socola”, partener oficial

GALERIE
conferinta psihiatrie
 • conferinta psihiatrie
- +

Miercuri, 23 septembrie, încep lucrările Conferinței Naționale de Psihiatrie 2020, ediția a XIII-a, cu participare internatională, organizată de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie şi la care Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi este partener oficial.

Evenimentul, cu titlul „Inovație și creativitate în psihiatria secolului XXI”, se va derula virtual pe parcursul a patru zile şi se va bucura de prezenţa a peste 750 de specialişti din ţară şi din străinătate, care vor contribui la realizarea unui program ştiinţific deosebit de valoros şi antrenant.

„Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi este partener oficial al Conferinţei şi are onoarea de a deschide lucrările din acest an, ca o recunoaştere a tradiţiei şi importanţei majore în promovarea şi dezvoltarea sănătăţii mintale la nivelul întregii Românii. În 2020, evenimentul era conceput pentru a desfăşura la Iaşi, citadelă a ştiinţei şi culturii româneşti, însă, din cauza pandemiei de COVID-19, a fost mutat în mediul virtual, fără să-şi abandoneze menirea de a oferi un cadru optim de dezvoltare tuturor activităţilor de bază din domeniul psihiatriei. Desfăşurarea Congresului coincide, de asemenea, cu Zilele Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi, un eveniment de anvergură internaţională, organizat în mod tradiţional toamna”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, director medical în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

La Congres şi-au anunţat participarea, printre alţii, C. Robert Cloninger (director al Institutului Anthropedia și profesor emerit la Universitatea Washington din St. Louis, SUA), prof. dr. Christoph Correll (președinte al Departamentului de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți, Medicină Psihosomatică și Psihoterapie din cadrul Charité Universitätsmedizin Berlin, CampusVirchow, Berlin, Germania, profesor de psihiatrie la Școala de Medicină Donald și Barbara Zucker din Hofstra/Northwell, New York, SUA), Mario Di Fiorino (președinte al Asociației Italiene de Terapie Comportamentală, co-președinte al Asociației International Bridging Eastern and Western Psychiatry), Maria Luisa Figueira (psihiatru și profesor universitar portughez, cunoscută pentru cercetările sale în psihopatologie clinică și experimentală și psihofarmacologie, în special în ceea ce privește tulburările bipolare și schizofrenia, Portugalia), Danuta Wasserman (profesor universitar doctor în psihiatrie și suicidologie la Karolinska Institutet și actualul director și fondator al National Centre for Suicide Research and Prevention of Mental Ill-Health, Suedia), dr. Andrea Fagiolini (profesor de psihiatrie, Chairman, Chief of Medical Services și director de instruire pentru rezidenți în cadrul Departamentului pentru Sănătate Mintală și Organe Senzoriale, Universitatea din Siena Medical Center, Siena, Italia), precum şi Abraham Peled (președinte de departament la Shaa’r-Menashe MHC Israel; profesor asistent și cercetător în neuroștiințe la Facultatea de Medicină Rappaport, Technion, Institutul Tehnologic din Israel).

Conferința se va desfăşura în perioada 23 – 26 septembrie 2020 şi va fi creditată cu puncte EMC de către Colegiul Medicilor din România și Colegiul Psihologilor din România.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.