anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

COMUNICAT DE PRESA

Conferință Națională de Psihiatrie cu participare internaţională. Institutul “Socola”, partener oficial

GALERIE
conferinta psihiatrie
  • conferinta psihiatrie
- +

Miercuri, 23 septembrie, încep lucrările Conferinței Naționale de Psihiatrie 2020, ediția a XIII-a, cu participare internatională, organizată de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie şi la care Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi este partener oficial.

Evenimentul, cu titlul „Inovație și creativitate în psihiatria secolului XXI”, se va derula virtual pe parcursul a patru zile şi se va bucura de prezenţa a peste 750 de specialişti din ţară şi din străinătate, care vor contribui la realizarea unui program ştiinţific deosebit de valoros şi antrenant.

„Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi este partener oficial al Conferinţei şi are onoarea de a deschide lucrările din acest an, ca o recunoaştere a tradiţiei şi importanţei majore în promovarea şi dezvoltarea sănătăţii mintale la nivelul întregii Românii. În 2020, evenimentul era conceput pentru a desfăşura la Iaşi, citadelă a ştiinţei şi culturii româneşti, însă, din cauza pandemiei de COVID-19, a fost mutat în mediul virtual, fără să-şi abandoneze menirea de a oferi un cadru optim de dezvoltare tuturor activităţilor de bază din domeniul psihiatriei. Desfăşurarea Congresului coincide, de asemenea, cu Zilele Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi, un eveniment de anvergură internaţională, organizat în mod tradiţional toamna”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, director medical în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

La Congres şi-au anunţat participarea, printre alţii, C. Robert Cloninger (director al Institutului Anthropedia și profesor emerit la Universitatea Washington din St. Louis, SUA), prof. dr. Christoph Correll (președinte al Departamentului de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți, Medicină Psihosomatică și Psihoterapie din cadrul Charité Universitätsmedizin Berlin, CampusVirchow, Berlin, Germania, profesor de psihiatrie la Școala de Medicină Donald și Barbara Zucker din Hofstra/Northwell, New York, SUA), Mario Di Fiorino (președinte al Asociației Italiene de Terapie Comportamentală, co-președinte al Asociației International Bridging Eastern and Western Psychiatry), Maria Luisa Figueira (psihiatru și profesor universitar portughez, cunoscută pentru cercetările sale în psihopatologie clinică și experimentală și psihofarmacologie, în special în ceea ce privește tulburările bipolare și schizofrenia, Portugalia), Danuta Wasserman (profesor universitar doctor în psihiatrie și suicidologie la Karolinska Institutet și actualul director și fondator al National Centre for Suicide Research and Prevention of Mental Ill-Health, Suedia), dr. Andrea Fagiolini (profesor de psihiatrie, Chairman, Chief of Medical Services și director de instruire pentru rezidenți în cadrul Departamentului pentru Sănătate Mintală și Organe Senzoriale, Universitatea din Siena Medical Center, Siena, Italia), precum şi Abraham Peled (președinte de departament la Shaa’r-Menashe MHC Israel; profesor asistent și cercetător în neuroștiințe la Facultatea de Medicină Rappaport, Technion, Institutul Tehnologic din Israel).

Conferința se va desfăşura în perioada 23 – 26 septembrie 2020 şi va fi creditată cu puncte EMC de către Colegiul Medicilor din România și Colegiul Psihologilor din România.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.