Conferinţă naţională la Iaşi despre adicţii, anxietate, depresie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Conferinţă naţională la Iaşi despre adicţii, anxietate, depresie

GALERIE
afis conferinta
  • afis conferinta
- +

În această săptămână, în perioada 15-17 aprilie, va avea loc o nouă ediţie virtuală a Conferinţei naţionale de psihiatrie online - No addict. Tematica din acest an va cuprinde discuţii despre adicţii, anxietate, depresie, schizofrenie, organizatorii remarcând un interes crescut al medicilor din mai multe specialităţi, de la medicina de urgenţă, edicina de familie la cardiologie, neurologie, nefrologie, dermatologie sau pediatrie, aici fiind incluse problemele psihice legate de consumul de substanţe în cazul copiilor sau adolescenţilor. 

„Principalul scop este acela de a populariza atât printre medicii de toate specialităţile, psihologi, psihoterapeuţi, cât şi pentru cei interesaţi că există metode moderne, eficiente, cu rezultate atât pentru problemele generale de sănătate mintală, legate de alcool cât şi pentru etnobotanice, droguri, joc patologic, internet etc. Formatul conferinţelor «No addict» este unul dinamic şi cuprinde updatarea celor mai noi metode şi terapii în sănătate mintală, adicţii, cursuri pre-conferinţă sau cursuri demonstrative”, au precizat organizatorii.

Atât conferinţa, cât şi cursurile pre-conferinţă vor fi creditate de Colegiul Medicilor din România cu 22 puncte EMC. Vor fi trei cursurile pre-conferinţă: „Adicţiile - elemente de intervenţie în urgenţă pentru alcool, benzodiazepine şi opiacee”, susţinută de prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, „O abordare pragmatică a consilierii şi psihoterapiei în adicţii”, susţinută de conf. univ. dr. Romeo Dobrin, dr. Eugen Hriscu. A treia pre-conferinţă va fi „Entităţi cardio-renale particulare în adicţie”, coordonator ştiinţific - conf. univ. dr. Cristian Stătescu, aici fiind incluse discuţii despre cafea (conf. univ. dr. Radu Sascău), alcool (conf. univ. dr. Cristian Stătescu) şi tulburări electrolitice (conf. univ. dr. Ionuţ Nistor). Deschiderea oficială a conferinţei va fi joi, 15 aprilie, de la ora 15.30.

Conferinţa este organizată sub egida Bridging Eastern and Western Psychiatry România, a Asociaţiei Române de Psihiatrie, a Colegiului Medicilor Iaşi şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.