anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Conferință online de anvergură dedicată strângerii de fonduri pentru Bursele Rotary Academica

GALERIE
rotary-cover-fb-v4
  • rotary-cover-fb-v4
- +

Invitatul special al evenimentului „Viața și Pandemia” este Excelența Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București.

Fondurile colectate din donații vor fi direcționate către programul de burse ROTARY ACADEMICA al clubului Rotary Curtea Domnească.

Cum va arăta viața după pandemie? Să ne fie frică de viitor sau să privim aceste schimbări ca pe niște oportunități? Aceste sunt câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul primei ediții a Conferințelor Rotary Club Iași Curtea Domnească - „Viața și pandemia”.

Evenimentul se va desfășura online, sub forma unui webinar, pe data de 25 iunie 2020, începând cu ora 17.00 și îl va avea ca invitat special pe  Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Romania, dl Andrew Noble.
Conferința va fi structurată pe două paneluri. Primul panel va fi dedicat sectoarelor Educației și Sănătății și îi va avea ca invitați pe Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmaciei „Grigore T. Popa” Iași, Constatin Cucoș, profesor universitar în cadrul Facutății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Al.I.Cuza Iași, Mircea Nedea, profesor biologie Colegiu Costache Negruzzi Iași și Daniel Timofte, director medical Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași

Cel de-al doilea panel este rezervat domeniilor Economic și Dezvoltării Urbane și îi va avea ca speakeri pe Mihai Driscu, președinte al Ordinului Arhitecților din România - filiala Iași, Traian Luca, CEO Gemini CAD Solution, Toni Hrițac, redactor șef „Ziarul de Iași” și Alexandrina Dinga, președinte Asociația CIVICA.

Chiar dacă nu am rezolvat încă toate problemele prezentului, este important să ne uităm la cum va arăta viitorul după criza COVID-19, care a supus lumea întreagă la provocări inimaginabile. Economia, sănătatea, educația, dezvoltarea urbană, toate sunt sectoare care au fost și încă sunt afectate de noua ordine dictată de criza sanitară mondială. Conferința își propune să scoată la iveală lecțiile acestei pandemii și să pună accent pe cum ne putem adapta noilor realități”, precizează Radu Ciorap, președintele Rotary Club Iași Curtea Domnească.

Eveniment caritabil
Conferința are un fundament caritabil, având ca scop strângerea de fonduri pentru BURSELE ROTARY ACADEMICA. Prin acest proiect, 17 studenți provenind din medii defavorizate și cu o situație financiară precară, dar cu rezultate excepționale la învățătură sunt susținuți financiar să își finalizeze studiile. Bursele oferite sunt de 1.000 lei / lună / student, pentru fiecare an universitar.

“BURSELE ROTARY ACADEMICA este un program complex, în care componenta financiară se îmbină cu activitatea de mentorat, având ca scop sprijinirea unor tineri valoroși, dar cu posibilități materiale deficitare, aflați în primii ani de facultate. Programul este un exemplu de altruism pentru întreaga societate și ar putea fi multiplicat în fiecare centru universitar din țară cu ajutorul Cluburilor Rotary și a comunităților în care acestea își desfașoară activitatea. Aflat în cel de-al doilea an, programul de burse are un buget important, generat în primul rând de sponsori, dar și de membrii Cluburilor Rotary din Iași, cărora, deopotrivă, le mulțumim pentru că ne sunt alături”, a declarat Cătălin Neagu, coordonatorul programului BURSELE ROTARY ACADEMICA.

Înscrierea la conferință se face accesând pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/259567548633807/

Donațiile se pot face prin plata direct cu cardul, accesând link-ul: https://app.eventway.io/e/conferinta-online

Fiecare dintre noi putem sprijini acești tineri să își urmeze visul, donând pentru Bursele Rotary Academica!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.