Conferinţă pe teme de electronică, computere şi inteligenţă artificială
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

Conferinţă pe teme de electronică, computere şi inteligenţă artificială

GALERIE
UTI Iasi
  • UTI Iasi
- +

Până pe 30 iunie se va desfăşura la Iaşi cea de-a zecea ediţie a conferinţei Electronics, Computers and Artifical Intelligence, cu această ocazie urmând să fie prezentate 180 de lucrări ştiinţifice, dintre care 20 vor fi susţinute online, printr-o teleconferinţă. Evenimentul este organizat de către Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, deschiderea oficială având loc ieri, de la ora 9.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

„Conferinţa se desfăşoară în fiecare an în alt centru universitar, fiind un eveniment foarte important, având mereu invitaţi care dau valoare prin lucrările prezentate”, a precizat prof.univ.dr.ing. Daniela Tărniceriu, decan al ETTI. Astfel, printre cele mai importante nume prezente la evenimentele care se vor desfăşura până pe 30 iunie se numără academicianul Florin-Gheorghe Filip, de la Academia Română, care va prezenta lucrarea „Collaborative Automation Systems and the Corresponding Enabling I&C Technologies”, prof.dr. Dipankar Pal de la Departamentul Inginerie Electrică şi Electronică de la Birla Institute of Technology and Science, Pilani, India cu lucrarea „Effort Delay and Appropriate Optimizing Techniques”, prof.dr. Avireni Srinivasulu, directorul Departamentului de Inginerie de la JECRC University, din Jaipur, India cu lucrarea „A power efficient 5-bit parallel comparator analogue to digital converter”, alături de prof.dr. Stefan Wolfgang Pickl, de la Universität der Bundeswehr, din Munchen, Germania, cu lucrarea „Resilience of Complex Networks - Intelligent Simulation and Optimization to Stabilize Critical Infrastructures” sau Prof. Rudolf Mester, de la Universitatea J.W. Goethe din Frankfurt, şef grup de cercetare pe inteligenţă artificială, care va susţine lucrarea „Cars that sense, perceive and (re)act: Perspectives of highlyautomated driving”. Lucrările sunt împărţite în şapte secţiuni, care vor aborda noutăţi şi tendinţe legate de software, inteligenţă artificială, electronică aplicată, automobile inteligente, iar una dintre secţiuni va fi dedicată pedagogiei. La evenimente vor participa invitaţi din 13 ţări, printre care Germania, Polonia, Cehia, Turcia, India, Republica Moldova, Anglia sau China. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.