Conferinţa regională ”Strategii educaţionale de prevenire a dependenţei de internet”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Conferinţa regională ”Strategii educaţionale de prevenire a dependenţei de internet”

GALERIE
ISJ
  • ISJ
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează în data de 26 iunie 2019, la Palas - Congress Hall - sala Chopin, începând cu ora 9, Conferinţa regională ”Strategii educaţionale de prevenire a dependenţei de internet”.

Acţiunea va fi urmată la ora 12, la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” Iaşi de trei ateliere de formare pentru 50 de profesori, întregind astfel evenimentul de multiplicare din cadrul proiectului Erasmus+ ”Log On Back to Life” (2017-1-TR01-KA201-046632), conform agendei anexate.


Necesitatea acestui proiect a apărut în contextul în care dependenţa de internet a devenit una dintre principalele probleme cu care se confruntă adolescenţii din Europa, cu efecte pe termen scurt şi lung care se referă la:
-    performanţe şcolare scăzute şi, în multe cazuri, abandon şcolar;
-    afecţiuni de ordin psihic – anxietate, depresie, mitomanie, stare euforică atunci când adolescentul se află în faţa computerului, incapacitatea de a urma un program, pierderea noţiunii timpului, izolare, agresivitate;
-   afecţiuni fizice – dureri de spate, dureri de cap, pierdere sau luare în greutate, tulburări ale somnului, sindrom de tunel carpian, afecţiuni oculare.


Proiectul Log On Back to Life îşi propune să acopere lipsa de informaţii în domeniul dependenţei de internet prin studii specializate, contribuind la abordarea ştiinţifică a factorilor care determină fenomenul, sprijinind dezvoltarea unor politici în acest sens:


Rezultate - produse intelectuale:
-  IO1: Studiu privind dependenţa de internet a tinerilor la nivel european şi impactul fenomenului, prin colaborarea instituţiilor relevante: ONG-uri, autorităţi publice, experţi, decidenţi
-   IO2: Set cu 3 module de formare
-   IO3: Set materiale de conştientizare
-   IO4: Platforma de studiu: https://lms.logonback2life.eu/moodle/
-   IO5: O metodologie comparativa - organizarea unei sesiuni World Caffe Discussion – cu elevi, părinţi şi profesori
-   IO6: Ghidul pentru evaluarea şi prevenirea dependenţei de internet

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.