Conferinţă ştiinţifică a Centrului de Economie Montană cu invitaţi şi din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Conferinţă ştiinţifică a Centrului de Economie Montană cu invitaţi şi din Iaşi

GALERIE
eonomie montana rey
  • eonomie montana rey
- +

A 4-a Conferinţă ştiinţifică, anuală/2015, a Centrului de Economie Montană/Institutul Naţional de Cercetări Economice ”Costin C. Kiriţescu” al Academiei Române s-a desfăşurat la Vatra Dornei.

Cei 40 de participanţi, reprezentând Academia Română, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Academia de Ştiinţe Medicale, institute de specialitate şi universităţi, profesori universitari, cercetători, specialişti ai AZM, au vizitat noul sediu al Centrului de Economie Montană din Vatra Dornei, str. Petreni, nr. 49 – aflat în fază de finisări, o realizare monumentală, care a produs o puternică impresie asupra personalităţilor ştiinţifice venite din Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Cluj.

La Conferinţă au fost prezentate un număr de 32 lucrări ştiinţifice, apreciate a fi de înaltă calitate de către Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, dl.prof.univ.dr. Gheorghe Sin, m.c. al Academiei Române şi de Secretarul Ştiinţific al Academiei Române/Secţia de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologie – preşedinte Acad. Mugur Isărescu/dl. Dr.Ph. Ovidiu Bojor, membru al Academiei Medicale. Lucrările se publică în deja numărul 3 al Revistei de Montanologie, în l. română şi engleză.

Personalităţi academice şi colaboratori, alţi locuitori reprezentanţi ai oraşului Vatra Dornei l-au sărbătorit într-un cadru emoţionant pe distinsul şi apreciatul coleg – prof.univ.dr.h.c. Radu Rey – la 75 de ani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.