Conferință tehnico-științifică la Iași: „Instalații pentru construcții și economia de energie”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferință tehnico-științifică la Iași: „Instalații pentru construcții și economia de energie”

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

În perioada 6 – 7 iulie 2017 se desfășoară la Iași Conferința tehnico-științifică cu participare internațională „Instalații pentru construcții și economia de energie”. Evenimentul a ajuns la cea de-a XXVII-a ediție și este organizat de Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România – Filiala Moldova (AIIR), împreună cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași – Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Departamentul de Ingineria Instalațiilor şi compania ieşeană de construcţii şi instalaţii DAS.

PROGRAM

Agenda acestei ediţii cuprinde subiecte care vizeză în mod principal probleme legate de modernizarea si eficientizarea instalatiilor pentru cladiri de patrimoniu şi aspecte privind impactul instalaţiilor asupra elementelor de construcţie şi a valorilor adăpostite în aceste clădiri.

O atenţie deosebită este acordată, şi la această ediţie, metodelor şi sistemelor de economisire a energiei în domeniul instalaţiilor, fie prin utilizarea de energii regenerabile, fie prin utilizarea de resurse neconvenţionale de energie, fie prin implementarea de sisteme de valorificare a energiei solare. Printre alte subiecte interesante și utile, la eveniment se vor prezenta eficienta energetica in cladirile istorice din Italia precum si efectul comportamentului ocupantilor asupra consumului energetic din cladiri, prezentari facute de Prof. ing. Livio MAZZARELLA Energy Department - Politecnico di Milano, Representative AiCARR on REHVA si Prof. Ph. D. Stefano CORGNATI, Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning, Associations – REHVA, President, Chair of the Awards Committee, Department of Energy - Politecnico di Torino.

Un alt subiect interesant este prezentarea modului de implementare a standardelor CEN si ISO privind performanta energetica a cladirilor, prezentare facuta de Jaap HOGELING, Manager international standards at ISSO, Chair CENTC 371 Program Committee on EPBD, Member ISO/TC 163/WG 4: Joint Working Group (JWG), between ISO/TC 163 and ISO/TC 205, Energy performance of buildings using holistic approach.

La deschiderea lucrarilor Conf. univ. dr. ing. Vasilică CIOCAN, Vicepreședinte Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Președinte Filiala Moldova a AIIR, Decan al Facultatii de Costructii si Instalatii din Iasi declară:

„Evenimentul devenit tradițional pe agenda manifestărilor tehnico-științifice organizate de Asociația Inginerilor de Instalații din România, Conferința de anul acesta și-a păstrat, de-a lungul existenței sale, statutul de promotor al progresului tehnic în domeniu.

Cerințele și realizările, generate de exigențele impuse de specificul cladirilor de patrimoniu și de dezvoltarea continuă a tehnologiilor, materialelor și echipamentelor specifice instalațiilor pentru clădiri, impun adaptarea dinamică a soluțiilor aplicate pentru realizarea acestora.

Temele abordate, de fiecare dată altele, dar în mod constant consacrate preocupărilor prioritare ale momentului, au oferit participanților prilejul unor dezbateri competente, cu concluzii de interes pentru modernizarea si eficientizarea instalatiilor pentru cladiri de patrimoniu.

Urmare unor semnalări privind funcţionarea unor categorii de instalaţii recent realizate la cladirile de patrimoniu din zonă, Filala Moldova a Asociaţiei Inginerilor de Instalaţii din România apreciază necesitatea unor reglementări tehnice pentru concepţia şi modernizarea instalaţiilor funcţionale în clădirile de patrimoniu, precum şi eficientizarea energetică a acestora.

Comunicările publicate și în acest an în volumul Conferinței de către specialiști de prestigiu din mediul academic și tehnic, din tară și străinatăte, prezintă cerinţele funcţionale şi de micro-climat pentru clădirile de patrimoniu şi aspecte privind impactul instalaţiilor asupra elementelor de construcţie şi a valorilor adăpostite în aceste clădiri”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.