anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Comunicat de presă

Conferinţa Zilele „Gh. Năstase” - Prezentările susţinute de experţi în domeniu sunt mărturia excelenţei profesionale!

GALERIE
ZGN_DAY_2_10
 • ZGN_DAY_2_10
- +

Ca în fiecare an, în mai, Conferința națională cu participare internațională “Zilele Gh. Năstase” reunește la Iași dermatologi din țară și străinătate.

Și anul acesta, la cea de-a  XXIII-a ediție, la manifestarea de la Iași și-au anunțat participarea invitați din toate centrele universitare din România, dar și specialiști dermatologi din străinătate. Alături de tradiție, valoarea conferinței este subliniată și de susținerea unitară a specialiștilor dermatologi, susținere confirmată de participarea unor invitați recunoscuți în lumea academică medicală.

„În primul rând, accept invitaţia cu onoare şi particip cu mare plăcere în fiecare an la Zilele “Gh. Năstase”, conferinţă cu tradiţie veche în învăţământul ieşean. La acest eveniment, an de an, pentru câteva zile dermatologi din toate colţurile lumii îşi împărtăşesc din experienţele clinice şi de cercetare într-un cadru adecvat şi elevat din punct de vedere ştiinţific. Conferinţa o consider unică prin faptul că reprezintă o balanţă fină între ştiinţă, comunicare şi arta care are ca şi fundament principal abordarea şi tratamentul afecţiunilor dermatologice bazate pe ultimele descoperiri ştiinţifice în domeniu. Ca şi specialitate medicală, dermatologia este de multe ori apreciată ca fiind complexă şi uneori dificil de încorporat în activitatea clinică zilnică a specialiştilor din alte domenii. Însă, prin colaborare strânsă s-a dovedit că  oferă o oportunitate unică în diagnosticarea şi tratamentul precoce a multor afecţiuni dermatologice şi non-dermatologice. Prezentările susţinute de experţi în domeniu sunt mărturia excelenţei profesionale şi a devotamentului ştiinţific, azi, când progresul în medicină şi descoperirile au ajuns la cote culminante. Prin natura temelor abordate, Conferinţa Zilele ”Gh. Năstase” este un exemplu strălucit de varietate tematică, de  comunicare interdisciplinară şi, mai ales, o invitaţie la colaborare între dermatologi şi colegi din alte specialităţi, atât de necesare actului medical în sine, spre folosul pacienţilor”. Prof. univ. dr. Ana Mercedes Ciurea, Associate Professor, Departamentul Dermatologie, The University of Texas MD Anderson Cancer Center

Leaderi de opinie în dermatologie participă la cea mai veche conferință din Moldova dedicată dermatologilor!

Conferința ”Zilele Gh. Năstase” are invitați din țară și străinătate. Bineînțeles, putem spune că astfel de participări pot exista la toate evenimentele medicale. Diferența o face domeniul  de activitate al participantilor. La „Zilele Gh,. Năstase” vor susține prezentări lideri de opinie  în domeniul dermatologiei. Aș vrea să  subliniez un aspect important: este cea mai veche reuniune a dermatologilor organizată în Moldova. Oferă acestora posibilitatea de înnoire a cunoștințelor medicale în contextul în care dermatologia a evoluat foarte mult de la conceptul clasic, ajungându-se în prezent la abordări terapeutice care au în prim plan infrastructura pielii, biologia acesteia. Astfel, tratamentele în dermatologie devin din ce în ce mai  complexe, includ terapii biologice, substanțe bioactive și dispozitive medicale biocompatibile. Toate acestea sunt prezentate în conferință atât medicilor specialiști, cât și rezidenților. De fapt, prin temele propuse spre dezbatere, prin invitații care vor susține prezentări și care sunt profesioniști recunoscuți ai dermatologiei din România, Europa și Statele Unite ale Americii, aceasta conferință  readuce în matca ei dermatologia. Dermatologia este o  specialitate complexă în cadrul căreia educația continuuă trebuie susținută de leaderi de opinie în domeniu. Insistăm și continuăm să organizăm an de an „Zilele Gh.Nastase” pentru a puncta rolul și competența pe care doar specialistul dermatolog le are în diagnosticul și tratamentul corect al afecțiunilor pielii dar și pentru a aduce un omagiu înaintașilor Școlii Românești de dermatologie, formatorului de Școală Dermatologică la Iași, profesorului Gh.Năstase”. Prof. dr. Anca Zbranca, Clinica de Dermatologie a Spitalului Sf. Spiridon Iași

Conferința ”Zilele Gh. Năstase” este evenimentul dermatologic cel mai important după Conferința Națională sprijinit de Societatea Română de Dermatologie!

Conferința de dermatologie "Zilele Ghe. Năstase" este o manifestare stiintifică emblematica pentru mediul academic iesean. Este un eveniment care, de peste două decenii celebrează profesia de dermatolog fiind inchinat totodată memoriei dascălilor scolii iesene de dermatologie. Editia din acest an aduce in prim plan abordarile moderne imagistice ale patologiei dermatologice, problematica actuala legata de terapia biologica in psoriazis, cazuri clinice deosebite, subiecte de interes din sfera dermatologiei orale sau dermatocosmetologiei. Participarea ca in fiecare an, de altfel, a unor personalitati de la universitati de renume din tara si strainatate, aduce un plus de valoare incontestabil conferintei si constituie o dovada a aprecierii de care aceasta se bucura.  In speranta ca standardul stiintific ridicat si Iasul in luna mai constituie argumente solide pentru participarea la evenimentul dermatologic cel mai important dupa Conferinta Nationala sprijinit de Societatea Romana de Dermatologie, va invitam sa va alaturati organizatorilor in acest demers devenit traditie de promovare a ideeii ca , dermatologia este un domeniu dinamic si de larg interes”. Conf.univ. dr. Tatiana Țăranu, Spital Univ. CF Iași

Conferinta „Zilele Gh. Nastase” - Un cadru de excepție pentru schimbul de idei, informații și rezultate ale muncii și preocupărilor dermatologilor români!”

Prof. univ. dr. Silviu Horia Morariu, Șeful Clinicii de Dermatologie Tg. Mureș, șeful Disciplinei de Dermatologie – UMF Tg Mureș:”Ooo!!! Numai gânduri bune și cuvinte de apreciere față de inimosul colectiv condus de distinsa doamnă profesor univ. Dr. Laura Gheuca Solovăstru, pentru modul în care a reușit să reconfirme prin organizarea acestei manifestări științifice de excepție, statutul Iașului ca centru de excelență și referință al dermatologiei românești. Prin ce excelează această conferință? În primul rând prin înalta ținută academică reflectată de valoarea și numărul lucrărilor și autorilor participanți. Prin calda ospitalitate moldovenească care reușește să creeze de fiecare dată un cadru de excepție pentru schimbul de idei, informații și rezultate ale muncii și preocupărilor dermatologilor români. Este locul unde emoția și rațiunea se împletesc armonios și generează atât de eficient plusvaloare.  Este locul unde întotdeauna vii cu plăcerea de a reîntâlnii prieteni și de unde pleci cu regretul că mai trebuie să treacă un an până la următoarea ediție. Felicitări organizatorilor!”

Pentru mai mute detalii despre invitati, program si inscriere accesati  http://zgn.ro/.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.