Conferinţa Zilele Pediatriei Ieşene, „N.N.Trifan”, reuneşte nume importante din pediatria europeană!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

La Iaşi:

Conferinţa Zilele Pediatriei Ieşene, „N.N.Trifan”, reuneşte nume importante din pediatria europeană!

GALERIE
burlea
  • burlea
- +

Astăzi încep lucrările celui  mai important eveniment pediatric organizat anul acesta la Iaşi: Conferinţa Zilele Pediatriei Ieşene, „N.N.Trifan”. Manifestarea, deja recunoscută ca eveniment de tradiţie în lumea medicală, se desfăşoară în perioada 3-6 octombrie şi se bucură de o largă participare internaţională, prin implicarea Societăţilor de Pediatrie Italo-Române şi Turco-Române, cu lucrări în două simpozioane importante.

„Totodată vom fi onoraţi să avem alături personalităţi din boardul Asociaţiei Europene de Pediatrie.  Avem convingerea că acest eveniment va contribui în mod pozitiv la creşterea vizibilităţii oraşului nostru şi a şcolii pediatrice ieşene . Medicina se rescrie şi medicii au obligaţia să facă ceea ce este pozitiv şi util pentru sănătatea populaţiei”, a declarat prof. dr. Marin Burlea, preşedintele Conferinţei Zilele Pediatriei Ieşene, „N.N.Trifan”.

Ajunsă la cea de-a XXXI-a ediţie, manifestarea va avea ca teme principale Gastroenterologie pediatrică, Pneumologie pediatrică, Cardiologie pediatrică, Medicina adolescentului, Aspecte terapeutice şi imagistice în urgenţele pediatrice, Sesiune pentru medici rezidenţi, Sesiune pentru tineri specialişti, Sesiune pentru Asistente Medicale. Programul va include comunicări ştiinţifice, conferinţe, cursuri precongres.

„Se vor discuta multe subiecte de interes atât pentru specialişti, cât şi pentru publicul larg: „Rolul nutriţiei în prevenirea ADHD, autismului şi demenţei senile”, „Rolul vitaminei D în asigurarea unei stări de sănătate optimă la sugari şi la copii”, „Inflamaţia din patologia respiratorie... o provocare?”, „Formulări optime cu vitamine şi minerale ce asigură o biodisponibilitate crescută”, „Viitorul în nutriţia sugarului şi sistemul imunitar: rolul pre şi postbioticelor”. Acestea sunt doar câteva dintre subiectele care aduc în discuţie provocările actuale în medicina pediatrică şi nu numai”, a subliniat prof. dr. Marin Burlea.

Mai multe informnaţii despre eveniment puteţi obţine accesând: https://www.zilelepediatrieiiesene2018.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trişorii

Cătălin ONOFREI

Trişorii

Încă un an irosit. Prin cooptarea PSD la guvernare, umilirea electoratului care chiar visa să trăiască într-o ţară normală a devenit totală. Iohannis, Cîţu şi PNL ne-au trezit la realitate.

Filmuletul zilei

opinii

Drepturile şi îndatoririle animalelor

Briscan ZARA

Drepturile şi îndatoririle animalelor

Ne-am obişnuit atât de mult cu bunătatea, grija şi iubirea noastră, încât nu ne mai dăm seama cât de mult rău le facem de fapt. Am transformat puţinele animale care au mai rămas pe Pământ în bibelouri, obiecte de decor, piese de mobilier. Din iubire. Mila noastră omoară azi mai multe fiinţe decât puştile vânătorilor...

Un elefant şi un călăreţ în căutarea unui drum

Cristina DANILOV

Un elefant şi un călăreţ în căutarea unui drum

Oamenii se schimbă atunci când inimile lor se desfac şi minţile lor se deschid, spun terapeuţii. Dualitatea noastră mentală este firească, Supraegoul conştient al lui Freud şi Egoul idealist, imaginea lui Platon, mai precis a vizitiului şi a carului la care sunt înhămaţi doi cai buni, în cazul zeilor, sau un cal bun şi un cal rău, în cazul oamenilor, în temeiul mitului despre ontologie, sunt doar două ipostaze ale dualităţii sistem reflexiv-sistem emoţional care ne patronează existenţa.

Ctitori şi risipitori

Mihai DORIN

Ctitori şi risipitori

Privim spre trecut cu interes profesional şi/ sau empatie, uneori cu frustrare. Oricât am dori să obţinem detaşarea sau obiectivitatea depline, spectacolul istoriei ne implică, aproape cu fatalitate şi emoţional. Iar atunci când vrem să fim foarte raţionali, până la rigorism, se întâmplă să ucidem povestea istoriei, farmecul ei inefabil ori chiar seva. 

pulspulspuls

Lumea halatelor albe: venerabilul domn Usturoi rămâne la butoane la Iaşi

Lumea halatelor albe: venerabilul domn Usturoi rămâne la butoane la Iaşi

Iată stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe că din nou, la ceas de seară, ne-a parvenit o ştire de maximă importanţă pentru suflarea medicală din târgul nostru. 

Caricatura zilei

Degetelezare

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.