anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Conferinţe pe teme de arhitectură

GALERIE
arhitectura
 • arhitectura
- +

Printre cei mai apreciaţi şi cunoscuţi specialişti în arhitectură vor participa până la mijlocul lunii viitoare la „MUST-ul de Arhitectură” organizat de către Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi alături de Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Iaşi. Astfel, până pe 15 noiembrie, la Iaşi se vor reuni arhitecţi, artişti şi oameni de cultură în scopul apropierii domeniului arhitectural de oameni şi de problemele lor şi, totodată, să clarifice o serie de percepţii asupra mediului construit actual. „MUST-ul de Arhitectură 2019” se află la cea de-a V-a ediţie şi se va desfăşura împreună cu Regionala de Arhitectură Moldova – R.A.M. 2019, aflată la cea de-a treia ediţie, în Sala Verdi din cadrul Congres Hall şi Atrium Palas Mall Iaşi.

„Grupul ţintă vizat în cadrul acestui proiect sunt arhitecţii din zona Moldovei, publicul interesat de acest domeniu, studenţii de la facultăţile de arhitectură, profesionişti din domenii conexe cu acest domeniu”, au precizat reprezentanţii Facultăţii de Arhitectură. Evenimentul cuprinde mai multe categorii, printre care „MUST Be There”, în cadrul căruia vor avea loc workshopuri organizate de Asociaţia Studenţilor Arhitecţi din Iaşi şi de Asociaţia De-a Arhitectura, „MUST See”, care cuprinde expoziţiile rezultate în urma workshopurilor, expoziţii de fotografie şi cele care reunesc proiectele participante la concursurile de arhitectură, dar şi „MUST Join”, care cuprinde dezbateri deschise în cadrul meselor rotunde organizate pe diverse teme şi „MUST Hear”, categorie care cuprinde conferinţe susţinute de personalităţi din domeniul arhitecturii şi nu numai. 

Evenimentele au debutat pe 11 octombrie cu celebrarea a 100 de ani de la naşterea arhitectului Nicolae Porumbescu, a urmat conferinţa „Specialiştii ferestrelor, faţadelor şi sticlei” pe data de 17 octombrie, în perioada 21-24 octombrie fiind programate o serie de workshopuri şi expoziţii pentru studenţi şi arhitecţi. Zilele în care vor avea loc conferinţele invitaţilor sunt 25 şi 26 octombrie, urmând să fie anunţate şi alte evenimente în perioada următoare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.