Conferinţe pe teme de arhitectură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Conferinţe pe teme de arhitectură

GALERIE
arhitectura
  • arhitectura
- +

Printre cei mai apreciaţi şi cunoscuţi specialişti în arhitectură vor participa până la mijlocul lunii viitoare la „MUST-ul de Arhitectură” organizat de către Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi alături de Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Iaşi. Astfel, până pe 15 noiembrie, la Iaşi se vor reuni arhitecţi, artişti şi oameni de cultură în scopul apropierii domeniului arhitectural de oameni şi de problemele lor şi, totodată, să clarifice o serie de percepţii asupra mediului construit actual. „MUST-ul de Arhitectură 2019” se află la cea de-a V-a ediţie şi se va desfăşura împreună cu Regionala de Arhitectură Moldova – R.A.M. 2019, aflată la cea de-a treia ediţie, în Sala Verdi din cadrul Congres Hall şi Atrium Palas Mall Iaşi.

„Grupul ţintă vizat în cadrul acestui proiect sunt arhitecţii din zona Moldovei, publicul interesat de acest domeniu, studenţii de la facultăţile de arhitectură, profesionişti din domenii conexe cu acest domeniu”, au precizat reprezentanţii Facultăţii de Arhitectură. Evenimentul cuprinde mai multe categorii, printre care „MUST Be There”, în cadrul căruia vor avea loc workshopuri organizate de Asociaţia Studenţilor Arhitecţi din Iaşi şi de Asociaţia De-a Arhitectura, „MUST See”, care cuprinde expoziţiile rezultate în urma workshopurilor, expoziţii de fotografie şi cele care reunesc proiectele participante la concursurile de arhitectură, dar şi „MUST Join”, care cuprinde dezbateri deschise în cadrul meselor rotunde organizate pe diverse teme şi „MUST Hear”, categorie care cuprinde conferinţe susţinute de personalităţi din domeniul arhitecturii şi nu numai. 

Evenimentele au debutat pe 11 octombrie cu celebrarea a 100 de ani de la naşterea arhitectului Nicolae Porumbescu, a urmat conferinţa „Specialiştii ferestrelor, faţadelor şi sticlei” pe data de 17 octombrie, în perioada 21-24 octombrie fiind programate o serie de workshopuri şi expoziţii pentru studenţi şi arhitecţi. Zilele în care vor avea loc conferinţele invitaţilor sunt 25 şi 26 octombrie, urmând să fie anunţate şi alte evenimente în perioada următoare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.