anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Conferinţe şi ateliere dedicate profesorilor de franceză. Gazdă: Colegiul “Negruzzi”

GALERIE
francofonie
 • francofonie
- +

În perioada 25-27 noiembrie 2022 vor fi organizate o serie de activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Profesorului de Limba Franceză. Acestea fac parte din Construisons aujourd’hui l’avenir du français et le français de l’avenir şi este vorba despre o serie de conferinţe şi ateliere dedicate profesorilor de limba franceză. Acest moment este sărbătorit anual, în ultima joi din luna noiembrie, aflându-se acum la cea de-a IV-a ediţie.

Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi va fi gazdă a evenimentului. Aici sunt aşteptaţi peste 150 de profesori de limba franceză din judeţul Iaşi şi din ţară, care vor interacţiona cu formatorii internaţionali ai Francophonia – asociaţie de formare din Nisa (Franţa), cunoscută şi apreciată pentru calitatea activităţilor de formare dedicate profesorilor de limba franceză.

Programul activităţilor va debuta vineri, 25 noiembrie, cu o Festivitate de deschidere care va avea loc în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, începând cu ora 14:00.

Proiectul este organizat de Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni (ARPF) în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi şi Colegiul Naţional Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, Ministerul Educaţiei, Institutul Francez din România, Ambasada Franţei, Alianţa Franceză, Federaţia Internaţională a Profesorilor de Limba Franceză, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Agenţia Universitară a Francofoniei şi Delegaţia Wallonie-Bruxelles. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.