Congresul Naţional al Asociaţiei Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică şi Transplant Hepatic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

La Iaşi:

Congresul Naţional al Asociaţiei Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică şi Transplant Hepatic

GALERIE
congres
  • congres
- +

Astăzi debutează la Iaşi lucrările Congresului Naţional de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică şi Transplant Hepatic.

Aflat la cea de-a 13-a ediţie, congreul se desfăşoară în perioada 25-28 septembrie şi va marca Jubileul a 1000 de transplanturi hepatice în România.

Lucrările congresului se vor desfăşura la Palatul Culturii din Iaşi, care timp de 4 zile va fi gazdă pentru aproximativ 350 de participanţi, printre care şi alocutori internaţionali şi naţionali, experţi locali, formatori de opinie în domeniul chirurgiei de înaltă perfrmanţă, care vor susţine prezentări cu un mare aport ştiinţific pentru societatea medicală românească şi domenii conexe.

Congresul va fi precedat de Cursul ”Advances in Hepato-Pancreatico-Biliary Malignancies” susţinut sub egida IASGO - International Association of Surgeons, Gastroenterologists, and Oncologists.

„Avem 16  oaspeţi invitaţi din străinătate, specialişti recunoscuţi din SUA, Japonia, Maria Britanie, Portugalia, Italia, Serbia, şi bineînţeles, specialişti din România şi Republica moldova. Pe parcursul celor 4 zile de congres vor avea loc lucrări, în paralel,  atât în sala Voievozilor cât şi în sala Henri Coandă, acestea fiind organizate pe diferite secţuni, una dintre acestea fiind dedicată transplantului hepatic în România”, a declarat prof. dr. Cristian Lupaşcu, preşedinte în funcţie al Asociaţiei Române de Chirurgie Hepato-bilio-pancreatică şi transplant hepatic.

Congresul este organizat sub egida acestei asociţii, celelalte instituţii organizatoare fiind: IASGO - International Association of Surgeons Gastroenterologists and Oncologists, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa ”Sf. Spiridon” Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Societatea Română de Chirurgie, Academia de Ştiinte Medicale din România şi Societatea de Medici şi Naturalişti Iaşi.

Mai multe detalii despre manifestare, aici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.