anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

La Iaşi:

Congresul Naţional al Asociaţiei Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică şi Transplant Hepatic

GALERIE
congres
 • congres
- +

Astăzi debutează la Iaşi lucrările Congresului Naţional de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică şi Transplant Hepatic.

Aflat la cea de-a 13-a ediţie, congreul se desfăşoară în perioada 25-28 septembrie şi va marca Jubileul a 1000 de transplanturi hepatice în România.

Lucrările congresului se vor desfăşura la Palatul Culturii din Iaşi, care timp de 4 zile va fi gazdă pentru aproximativ 350 de participanţi, printre care şi alocutori internaţionali şi naţionali, experţi locali, formatori de opinie în domeniul chirurgiei de înaltă perfrmanţă, care vor susţine prezentări cu un mare aport ştiinţific pentru societatea medicală românească şi domenii conexe.

Congresul va fi precedat de Cursul ”Advances in Hepato-Pancreatico-Biliary Malignancies” susţinut sub egida IASGO - International Association of Surgeons, Gastroenterologists, and Oncologists.

„Avem 16  oaspeţi invitaţi din străinătate, specialişti recunoscuţi din SUA, Japonia, Maria Britanie, Portugalia, Italia, Serbia, şi bineînţeles, specialişti din România şi Republica moldova. Pe parcursul celor 4 zile de congres vor avea loc lucrări, în paralel,  atât în sala Voievozilor cât şi în sala Henri Coandă, acestea fiind organizate pe diferite secţuni, una dintre acestea fiind dedicată transplantului hepatic în România”, a declarat prof. dr. Cristian Lupaşcu, preşedinte în funcţie al Asociaţiei Române de Chirurgie Hepato-bilio-pancreatică şi transplant hepatic.

Congresul este organizat sub egida acestei asociţii, celelalte instituţii organizatoare fiind: IASGO - International Association of Surgeons Gastroenterologists and Oncologists, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa ”Sf. Spiridon” Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Societatea Română de Chirurgie, Academia de Ştiinte Medicale din România şi Societatea de Medici şi Naturalişti Iaşi.

Mai multe detalii despre manifestare, aici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.