anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Congresul SUA se apropie de un acord în vederea impunerii unor noi sancţiuni ”devastatoare” Rusiei

GALERIE
congres sua
 • congres sua
- +

Congresul american se apropie de un acord asupra unui proeict de lege care prevede impunerea unor noi sancţiuni economice Rusiei, anunţă duminică influentul senator democrat Bob Mendez, care ameninţă Moscova cu ”consecinţe grave” în cazul în care invadează Ucraina, relatează AFP.

”Suntem la un metru de finiş şi sper să reuşim”, a răspuns preşedintele Comisiei Afacerilor Externe din cadrul Senatului, întrebat la CNN despre negocieri între democraţi şi republicani în vederea deciderii unor noi sancţiuni vizând Moscova. ”Este de netăgăduit că există o hotărâre incredibilă în cele două partide de a susţine Ucraina (...) şi ca Rusia să suporte consecinţe grave în cazul unei invazii”, subliniază el.

”Nu putem să avem un nou Munchen”, a mai declarat Bob Menendez, referindu-se la Conferinţa şi la Acordurile don 1938 între regmul nazist al lui Adolf Hitler, Regatul Unit şi Franţa, care nu au permis evitarea izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial. Senatorul republican Jim Risch, intervievat de CNN, susţine declaraţiile alesului democrat.

El afirmă că cele două partide au lucrat ”24 de ore din 24 în ultimele zile” pentru a ajunge la un consens. În pofida aparentei lor unităţi pe tema oportunităţii impunerii unor sancţiuni Rusiei, republicanii şi democraţii sunt, în schimb, mai împărţiţi pe tema intrării în vigoare a acestor sancţiuni.

Republicanii pledează în favoarea unor măsuri care să prevină o invazie, în timp ce democraţii vor să menţină aceste sancţiuni ca pe o sabie a lui Damocles, care să cadă în cazul unui atac rus în Ucraina. Bob Menendez afirmă însă că unele dintre aceste sancţiuni pot intra în vigoare iniţial, ”din cauza a ceea Rusia a făcut deja”, referindu-se la atacuri cibernetice în Ucraina şi la ”campania de subminare a Guverului ucrainean pe plan internaţional”.

Însă, subliniază el, ”sancţiuni devastatoare care să strivească Rusia vor interveni atunci când (Vladimir Putin) va invada”. Preşedintele rus Vladimir Putin este necesar ”să plătească un preţ devastator” dacă alege războiul şi nu diplomaţie, consideră, la rândul său, Jim Risch.

Rusia a desfăşurat sute de mii de militari la frontiera cu Ucraina, alimentând temeri cu privire la o invazie a acestei foste republici sovietice. Guvernul rus neagă orice plan în acest sens, însă insistă să ceară garanţii în scris cu prvire la securitatea Rusiei, inclusiv angajamentul ca Ucraina să nu adere niciodată la NATO.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.