anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 05.08.2020

Consiliere psihologică online pentru personalul medical care tratează cazuri de Covid-19

GALERIE
help
  • help
- +

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola“ au pregătit împreună cu specialiştii de la Colegiul Medicilor un program de suport psihologic şi consiliere online sau prin telefon pentru personalul medical implicat direct în tratarea cazurilor de Covid-19, aflat în această perioadă în prima linie.

Astfel, pentru a beneficia de sprijinul echipei de psihologi de la „Socola“, trebuie accesat site-ul www.socola.eu, unde se completează un formular care va ajunge la un specialist. În formular trebuie menţionat numele, prenumele, profesia, locul de muncă, vârsta, dar şi care este metoda prin care cei interesaţi doresc să fie contactaţi, prin telefon, email, skype etc. După ce formularul este completat şi trimis, un psiholog va lua legătura cu cei care au apelat la această metodă şi va începe programul de suport.

Reprezentanţii spitalului spun că au luat această decizie având în vedere că personalul medical este acum expus unui stres mai mare decât de obicei şi are nevoie de susţinere şi consiliere.

„Suportul psihologic se acordă, în această primă fază, cadrelor medicale implicate în mod direct în asistenţa pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Când vorbim de sănătate, cu toţii ne gândim la noi şi la familiile noastre, uitându-i pe cei care, de multe ori, ajung să vegheze asupra noastră. Medicii, căci despre ei este vorba, duc în aceste zile o bătălie cruntă cu un inamic necunoscut, foarte greu de controlat, generator de teamăşi panică, un duşman care presupune eforturi conjugate pentru a fi înfrânt“, au precizat reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.