anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de Presă

Consilierea psihopedagogică - disponibilă și în timpul vacanței (P)

GALERIE
CJRAE-logo-web
 • CJRAE-logo-web
- +

Pe parcursul vacanței de primăvară a elevilor, în intervalul 6 – 21 aprilie 2020, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași este în continuare alături de beneficiarii săi, elevi, părinți și profesori, propunând o serie de servicii de susținere precum și resurse on-line de asistență psihopedagogică.

Traversăm o perioadă de distanțare socială și suntem conștienți de nevoia de suport emoțional pe care beneficiarii noștri o pot avea. Astfel, vom continua să sprijinim copiii, părinții, profesorii și vom fi doar la un click/touch distanță de cei care au nevoie de sprijin și recomandări care îi pot ajuta să treacă mai ușor peste noile provocări pe care le presupune situația actuală.

Cum putem ajuta copilul sau adolescentul să-și descopere logica interioară a emoțiilor și să se simtă confortabil cu propriile trăiri? Cum scăpăm de frică? Cum să facem pace cu anxietatea? Cum ne adaptăm la schimbare? Cum facem față pierderilor actuale? Cum re-creem microuniversul personal? Cum să trăim (mai) armonios într-o familie multi-generațională?  Ce putem face noi pentru salvatorii de vieți? – sunt doar o parte dintre interogațiile generate de situația actuală.

Copiii și adolescenții reacționează, parțial, în concordanță cu ceea ce văd la adulții din jurul lor. Când părinții, profesorii, specialiștii se raportează la epidemie fiind calmi și încrezători, pot oferi cel mai bun sprijin copiilor/tinerilor. Ceea ce facem acum chiar contează!

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași propune următoarele servicii de susținere precum și resurse on-line de asistență psihopedagogică:

Kituri pentru reziliență în situații de criză, grupate în două pachete de resurse psihopedagogice on-line:

*    PSY KIT – kit de instrumente de sănătate psihologică;

* LOGO KIT – kit de instrumente de dezvoltare a limbajului și comunicării.

Aceste resurse se regăsesc pe site-ul CJRAE Iași la adresa http://cjrae-iasi.ro/info/cjrae/evenimente.

Pastila de sănătate psihologică este concepută sub forma unei serii de mesaje motivaționale pentru elevi, părinți, profesori, distribuite pe pagina de facebook  a Centrului Judetean de Resurse și Asistență Educațională Iași. Materialele detaliate se regăsesc la adresa http://cjrae-iasi.ro/info/cjrae/resurse .

Platforma HelpLine – Consilierul alături de tine!, activă pe site-ul www.cjrae-iasi.ro, cu următoarele secțiuni specifice: Forum (elevi, părinți, profesori), Resurse (elevi, părinți, profesori), oferă posibilitatea postării de mesaje, întrebări, teme de discuție pe următoarele domenii:

Ø dezvoltare socio-emoțională

Ø limbaj și comunicare

Ø stil de viață sănătos

Ø incluziune școlară și socială

Ø învățare eficientă

Ø orientarea carierei

Pe adresa de email cjraeiasi@yahoo.com pot fi solicitate în continuare informații sau intervenții psihopedagogice on-line.

În această perioadă în atenția profesorilor consilieri școlari/ profesorilor logopezi din Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași rămân recomandările ce vizează: responsabilitatea personală, autodisciplina, cultivarea emoțiilor pozitive, cultivarea caracterului, solidaritatea, păstrarea rutinelor zilnice, perseverența în proiecte personale, valorificarea timpului petrecut împreună în armonie. 

Vă provocăm să vă antrenați alături de noi abilitățile personale necesare pentru a face față situațiilor cu care ne confruntăm!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.