anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Consilierii decid azi extinderea Penitenciarului, în timp ce pe internet se strâng semnături împotriva proiectului

GALERIE
extindere, penitenciar, iasi
 • extindere, penitenciar, iasi
- +

Consilierii locali se reunesc astăzi în ultima şedinţă ordinară din acest an. Pe ordinea de zi au fost incluse aproape 40 de proiecte de hotărâre.

 Unul dintre cele mai controversate rămâne cel de extindere a Penitenciarului Iaşi în Copou, pe terenul liber spre str. Fagului: planul urbanistic presupune dublarea suprafeţei construite cu noi pavilioane de detenţie, în total urmând a fi amenajate 600 de locuri moderne pentru deţinuţi. În spaţiul online a fost lansată, ieri, o petiţie intitulată „STOP extinderii Penitenciarului în Copou”, care, în doar câteva ore, adunase deja câteva sute de semnături. „Extinderea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi pe amplasamentul actual din dealul Copoului ar fi o gravă eroare urbanistică şi de cheltuire a fondurilor publice ce ar afecta pe termen lung caracterul rezidenţial şi cultural al acestui cartier emblematic pentru Iaşi!”, se precizează în petiţie. Rămâne de văzut cum vor vota consilierii locali astăzi şi dacă va fi constituită o majoritate pentru aprobarea proiectului. Amintim că, în luna noiembrie, consilierii PNL şi primarul Mihai Chirica au pledat în favoarea extinderii Penitenciarului în Copou.

Un nou cetăţean de onoare al Iaşului

Un alt proiect de hotărâre face referire la acordarea titlului de cetăţean de onoare profesorului Paul Zamfir, director al Clubului Salariaţilor CFR Iaşi în ultimii 45 de ani. „Domnul Paul Zamfir a reuşit, prin forţa de convingere şi puterea propriului exemplu, să îi implice pe toţi membrii Clubului Salariaţilor CFR Iaşi, al cărui director este, în acte de filantropie, în activităţi de promovare a patrimoniului feroviar, în manifestări culturale şi artistice”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Pe ordinea de zi au fost incluse şi proiecte de hotărâre precum: majorarea impozitului pe clădiri şi terenuri neîngrijite în situaţia unor bunuri imobile verificate de inspectorii Primăriei, aprobarea planului de acţiune pentru gestionarea zgomotului în oraş, încheierea mai multor protocoale de colaborare, modificarea statului de funcţii al aparatului de specialitate al primarului precum şi în cazul unor instituţii din subordine, adoptarea unor planuri urbanistice zonale în cazul unor proiecte urbanistice, vânzarea unor terenuri sau preluarea unor bunuri. De asemenea, consilierii vor dezbate şi două proiecte care fac referire la noi regulamente privind procedura de atestare a administratorilor de condominii, atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.