anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Consilierii judeţeni ai PSD nu lasă nici măcar un oscior de ros

GALERIE
sedinta CJ Iasi
 • sedinta CJ Iasi
- +

Consilierii judeţeni au ajuns să se certe ca la uşa cortului şi pe cel mai neînsemnat ciolan disponibil. 

În numele principiilor, consilierii au dezbătut în cadrul şedinţei în plen de ieri, timp de peste o jumătate de oră, problema de maximă importanţă referitoare la componenţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. Rectificarea bugetului general al judeţului, investiţiile programate de ApaVital sau sau execuţia bugetară jalnică a Consiliului Judeţean au fost aprobate fără comentarii, durând mai mult citirea titlurilor hotărârilor decât votul propriu-zis, iar situaţia Spitalului de Boli Infecţioase nici nu a fost pomenită. Cei 670 de lei reprezentând indemnizaţia lunară a unui membru ATOP au ridicat însă temperatura discuţiilor la punctul de fierbere.

Tonul a fost dat de consilierul PNL Con­stantin Şerban, care a reproşat majorităţii conduse de PSD că vizează ocuparea tuturor locurilor din componenţa Autorităţii. „ATOP a devenit o afacere. Toţi membrii ei sunt din partea majorităţii. Regulamentul prevede însă că toate grupurile de consilieri, toate partidele pot fi reprezentate“, a spus Şerban. Intervenţia acestuia a provocat reacţia ime­diată a preşedintelui ATOP, Iordan Vintilă. „«Pot» fi reprezentate, că nu e obligatoriu. Dar e afacerea mea, cumva?“, a spus acesta. După noi schimburi de replici, liderul consilierilor PNL, Eduard Boz, l-a propus, din partea liberalilor, pe Liviu Bulgaru ca membru ATOP. 

Dezbaterea însă a continuat. „Această majoritate toxică încearcă să ocupe orice pol de decizie din CJ. În 2012, cu majoritatea USL, era un anumit echilibru. Lu­crurile s-au schimbat, prin voinţa PSD. Asta nu e corect“, a spus Boz. „Când era majoritatea USL, eram toxici pentru PDL. Acum suntem toxici pentru PNL. Înseamnă că toate majorităţile, care sunt elementul de bază al oricărei democraţii, sunt toxice“, a replicat liderul consilierilor PSD, Cristian Stanciu. Esenţa întregii dezbateri a fost punctată de consilierul PPDD Liviu Vornicu. „Oare dacă anulăm indemnizaţiile, va mai fi aşa bătaie pe locuri în ATOP? Chiar, avem posibilitatea asta legală?“, a întrebat Vornicu. Răspunsul negativ dat de secretarul CJ, Lăcrămioara Vernică, a fost urmat de vot, care a confirmat victoria PSD. Ca membru ATOP a fost desemnat Lorin Urcaciu, fost membru al PNL, dar în prezent social-democrat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Cosmin PAȘCA

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Vetuşti, incompetenţi, poate uşor retardaţi, dar în orice caz, mai puţin mizerabili decât liberalii. Or, tocmai această reinventare a PSD ca partid frecventabil, aparent onest, e cel mai toxic testament pe îl lasă PNL după epoca Ciucă-Iohannis.

opinii

Fuga, lupta şi a treia variantă

Briscan ZARA

Fuga, lupta şi a treia variantă

Nimeni nu se gândeşte ce se întâmplă exact în momentul acela, momentul groazei, momentul instinctului maxim de fugă sau luptă, în care niciunul dintre combatanţi nu mai este raţional, când eşti în stare să muşti cu dinţii din carnea celuilalt pentru a nu muri. Atunci nu ştii ce faci, nu mai eşti tu însuţi, ci un criminal în devenire, singurul tău gând fiind să supravieţuieşti, nu te interesează nimic altceva. Nimic.

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Cristina DANILOV

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Una dintre marile probleme ale secolului este, firește, stresul. Și cine nu a fost niciodată stresat de solicitări excesive, aflându-se în imposibilitatea de a îndeplini toate sarcinile pe care și le-a propus într-o zi? La finalul unei zile adeseori ne gândim câte lucruri în orele ce tocmai au trecut au fost de prisos? Cât timp petrecem făcând activități sau lucrări care nu sunt cu adevărat importante? Și, mai ales, câtă energie am folosit pentru a rezolva probleme care nu sunt ale noastre? Și acest lucru se întâmplă pentru că este o mare diferență între ceea ce ar trebui să faci și ceea ce tu, realmente, poți face.

Unificatori şi dezbinatori (II)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (II)

Când noul război era la porţile cetăţii, România era mai izolată şi mai slabă chiar decât în pragul celuilalt război. Politicienii de strânsură le-au spus românilor că duşmanul e înafară. Şi aşa credem şi azi, din naivitate şi prostie. Din păcate, duşmanii cei mai aprigi ai unităţii României sunt chiar înlăuntrul ei.

pulspulspuls

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Băbăeţ, haidaţ’ bă, dar nici chiar aşa, băă... Iacătă mai jos poza care circulă cu mare frenezie prin mediul online, şi de care se râde cu mare poftă! 

Caricatura zilei

Unt securizat precum coroana regală a Imperiului Britanic

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.