anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Consilierii judeţeni încep şedinţa lunară cu "Trenuleţul"

GALERIE
sedinta CJ
 • sedinta CJ
- +

Pe lângă acordarea unor distincţii Fraţilor Adhahov şi solistului Zdob şi Zdub, aleşii se vor pronunţa pe alte 23 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi

 

Aleşii judeţului se reunesc mâine ca să adopte un nou lot de proiecte de hotărâre. Prima dintre cele 24 de propuneri vizează acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Iaşi protagoniştilor piesei care a ridicat în picioare sala din Torino unde s-a ţinut Eurovisionul. Roman Iagupov, solistul formaţiei Zdob şi Zdub, şi fraţii Vitalie şi Vasile Advahov urmează să primească efectiv distincţiile poimâine. "Prestaţia avută pe scena Eurovision 2022, în faţa a peste 10 milioane de telespectatori şi a 7000 de spectatori care au cântat alături de ei, precum şi locul final obţinut în clasamentul general şi asumarea că «Trenuleţul» reprezintă mai mult o stare de spirit a poporului român de pe ambele maluri ale Prutului decât o simplă melodie sunt motive suficiente să ne alăturăm demersului de recunoaştere a eforturilor depuse de către Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov pentru promovarea culturii şi muzicii locale", se arată în proiectul de hotărâre.

Titlul de Cetăţean de onoare al judeţului va fi acordat şi regretatului muzeograf şi cercetător Sorin Iftimi. Consilierii judeţeni vor da apoi girul preşedintelui CJ să semneze acorduri de cooperare cu Raioanele Odesa (Ucraina) şi Orhei (Republica Moldova).

Capitolul drumuri judeţene este prezent pe ordinea de zi cu două proiecte de hotărâre: reparaţii pe DJ 280E (Iaşi-Rediu), DJ 281A (Hârlău-Deleni), DJ 281D (Coarnele Caprei), respectiv alocarea din excedentul bugetului CJ a 7,77 milioane de lei pentru modernizarea DJ 281B între Borosoaia şi Plugari (7 km).

Şi Aeroportul are două proiecte de prezentat şi adoptat în şedinţa de mâine. Primul vizează aprobarea repartizării profitului contabil pe anul trecut, în sumă de 105 mii lei, către bugetul de stat, în cuantum de 90 la sută, iar diferenţa de 10.572 de lei să rămână în bugetul aerogării. Totodată, aleşii se vor pronunţa asupra compenenţei comisiei de evaluare a indicatorilor de performanţă atinşi anul trecut de administratorii Aeroportului Iaşi. Amintim că la începutul acestui an a avut loc selecţia noilor membri, trei dintre cei "vechi" fiind păstraţi în noul CA. Noua echipă nu a fost prezentată nici până astăzi consilierilor judeţeni, deşi aerogara se află în subordinea CJ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.