anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Consilierii județeni își vor ține ședința la Palatul Memorial „Al.I. Cuza“ de la Ruginoasa

GALERIE
sedinta
 • sedinta
- +

Una dintre cele mai scurte şedinţe de Consiliu Judeţean urmează să aibă loc miercuri dimineaţă, la Palatul Memorial „Al.I. Cuza“ de la Ruginoasa. Motivul alegerii acestui loc este ziua în care a fost programată reuniunea consilierilor judeţeni, în ajunul marcării împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor.

Pe ordinea de zi se aflau înscrise, până ieri, doar 13 proiecte de hotărâre - spre deosebire de zilele în care numărul de ordine trecea de 50. Preşedintele CJ, Ma­ricel Popa, a explicat într-o conferinţă de presă că nu doreşte să se işte polemici, obişnuite de altfel la şedinţele Consiliului, în preajma unei zile cu o semnificaţie importantă pentru poporul român.

Consilierii urmează să se pronunţe asupra adoptării noului Regulament de organizare şi funcţionare al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, cu o organigramă de 34 de posturi, subiect care va da naştere discuţiilor privind segmentele de drumuri ce urmează să fie reparate/ modernizate.

Comuna gazdă va primi în administrare un teren în suprafaţă de 1.725 mp pentru construirea unui Centru de Excelenţă pentru Fotbal destinat copiilor sub 14 ani.

Un alt proiect ce vizează acelaşi domeniu sportiv propune alocarea a 20 de burse în sumă totală de 84.000 de euro/anual pentru realizarea proiectului „Burse pentru elevii din mediul rural din judeţul Iaşi care au o înclinaţie deosebită pentru fotbal - Centrul Naţional de Excelenţă pentru fotbal la nivelul copiilor şi juniorilor“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.