anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Consilierii judeţeni PMP explică de ce au votat bugetul judeţului

GALERIE
casa_patrata
 • casa_patrata
- +

Consilierii judeteni PMP au votat bugetul judetului Iasi. Decizia a fost argumentata de faptul ca bugetul, in proportie de aproape 80 la suta, asigura functionalitatea directiilor si unitatilor din subordinea Consiliului Judetean. 

Un vot impotriva ar fi fost adus instabilitate si haos in randul unor institutii care nu sunt cu nimic vinovate de faptul ca actuala conducere a CJ nu a avut viziune in administrarea banului public sau ca nu a dat cea mai mica dovada de transparenta si corectitudine. In plus, ar fi pus sub semnul intrebarii implementarea corecta a creditului contractat pentru modernizarea drumurilor judetene, in penultima sedinta de CJ.Prin votul acordat bugetului, asiguram cetatenii judetului Iasi ca vom monitoriza ca banii comunitatii sa nu fie un instrument de manipulare a puterii actuale, ci o responsabilitate in investitii corecte si prioritare pentru locuitorii judetului nostru”, a declarant Alin Aivanoaei, liderul consilierilor judeteni ai PMP Iasi.
 
Insa, in incercarea de a aduce un plus de viziune si normalitate in Consiliul Judetean in acest an, consilierii judeteni PMP au avut o serie de amendamente la buget, dupa cum urmeaza:
 
1. Infiintarea unui club sportiv judetean pentru sustinerea directa a echipelor de juniori in competitiile nationale. Amendamentul a vizat alocarea bugetara pentru finantarea unei echipe si posibilitatea de a sustine centre de copii si juniori la nivelul judetului nostru. Proiectul initial a fost depus de liderul consilierilor judeteni ai PMP Iasi, Alin Aivanoaei, in mandatul trecut, insa abia acum modificarile legislative permit infiintarea unui astfel de club
 
2. Infiintarea unui birou in aparatul CJ Iasi care sa aiba in organigrama specialisti pe domeniile sanatate si educatie pentru a asigura legatura cu unitatile din subordine, respectiv spitale si scoli. Scopul este de a eficientiza activitatile si de a asigura o conexiune directa cu problematica aparuta in unitatile mentionate, de a sustine, indruma si promova proiecte pentru dezvoltarea unitatilor.
 
3. Sustinerea finantarilor si investitiilor in infrastructura de drumuri judetene. Pe langa subaxele prevazute in Masterplanul Judetean, consilierii judeteni au propus asigurarea finantarii pentru conectivitatea cu drumurile judetelor vecine, cum ar fi conexiunea cu judetul Vaslui prin DJ 248
 
4. Majorarea finantarilor pentru domeniile social, cultural si tineret prin intermediul Legii 350/2006, legea tinerilor
 
5. Sustinerea infiintarii unui ansamblu folcloric al judetului Iasi care sa asigure participarea la toate evenimentele unde CJ Iasi este partener, cum de altfel si reprezentarea judetului la festivalele de profil. Scopul este de a pastra si promova traditiile si obiceiurile cultural artistice ale judetului.
 
 

   

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.