Consilierii judeţeni s-au reunit online pentru votarea a patru proiecte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Consilierii judeţeni s-au reunit online pentru votarea a patru proiecte

GALERIE
sedinta cj iasi
  • sedinta cj iasi
- +

O şedinţă pe repede înainte a consilierilor judeţeni, presărată cu mai multe remarci ironice din partea preşedintelui Costel Alexe decât de obicei, a avut ca rezultat adoptarea a patru proiecte de hotărâre.

Directorul Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă a explicat necesitatea convocării şedinţei după primirea unor documente modificate de la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră referitoare la cele două proiecte ce vor fi puse în aplicare cu Republica Moldova. Este vorba, a precizat Marieta Afilipoaie, de modernizarea DJ 249A („drumul lui Kim Ir Sen“) şi de restaurarea Complexului Muzeal „Ion Creangă“.

Cât priveşte a treia propunere de pe ordinea de zi, dotarea unor spitale din subordinea CJ cu sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare în cazul creşterii concentraţiei de oxigen din aer, pentru creşterea gradului de securitate la incendiu, este necesară depunerea cât mai rapidă a aplicaţiei pentru finanţare. „Se merge pe criteriul «primul venit, primul servit»“, a subliniat Marieta Afilipoaie. Intervalul de înscriere în acest program este mai-decembrie 2021.

Al patrulea proiect, adăugat ieri-dimineaţă pe listă, vizează achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare, dar si plata personalului medical şi a registratorilor medicali din centrele de vaccinare organizate de CJ în incinta Unităţilor Medico-Sociale Bivolari şi Răducăneni, pentru care s-au alocat 3 milioane de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.