Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 29.11.2023

Advertorial

Consilierii județeni USR PLUS propun finanțarea cu 1 milion de euro a medicilor de familie ce funcționează în centrele de permanență medicală (P)

GALERIE
centru-de-permanenta
  • centru-de-permanenta
- +

„Vă prezentăm un proiect de hotărâre care poate fi o gura de oxigen pentru sistemul medical. Proiectul presupune finanțarea centrelor de permanență medicală din județul Iași, printr-o schemă de minimis. Centrele de permanență funcționează în sistem de gardă și pot oferi asistență medicală pentru a degreva în această perioadă secțiile de urgență și serviciile de ambulanță sufocate de numărul mare de pacienți bolnavi de coronavirus. Consilieri județeni USR PLUS s-au aliniat în aceste zile pentru a susține acest proiect ca fiind unul firesc și extrem de util. Această schemă de ajutor, gândită pentru județul Iași, va aduce mai multe șanse ieșenilor de a primi îngrijiri de specialitate în momente ce nu suportă amânare. Facem apel la toate partidele politice din Consiliul Județean Iași pentru a susține acest proiect benefic pentru întreaga comunitate ieșeană.” a declarat Daniel Dîscă, consilier județean USR PLUS.

„Mă bucur ca am ajuns în stadiul în care să depunem acest proiect către Consiliul Judetean Iași. Este un proiect destinat accesării unei finanțări nerambursabile a centrelor medicale de permanență în care își desfășoară activitatea medicii de familie. Aceste centre de permanență asigură garda la nivelul medicilor de familie și asigură accesul tuturor locuitorilor din județul Iași la un serviciu medical primar la orice oră din zi și din noapte. La nivelul județului Iași avem 23 de astfel de centre de permanență, dintre care 3 în municipiul Iași și 20 distribuite pe raza județului. La nivel național ne situăm totuși sub media națională, care este de 2,5 centre de permanență la 100.000 de locuitori, față de județul Timiș care are peste 5 centre de permanență la 100.000 de locuitori.

Prin acest proiect ne propunem să alocăm 1 milion de euro pentru centrele de permanență, prin care să-și poată achiziționa echipamente medicale precum: ecografe, electrocardiografe performante, spirometre și alte echipamente necesare în desfășurarea activităților medicale de zi cu zi.
Acest efort financiar propus de consilierii județeni USR PLUS va duce la scurtarea timpilor de așteptare cu cel puțin jumătate de oră pentru pacienții care se prezintă la spital și prin alocarea unor sume mult mai mici pentru actul medical.

Un exemplu concret: un pacient cu o plagă tăiată, care vine la un centru de permanență beneficiază de ingrijire, suturare și pansare,  cu un cost de maxim 50 de lei, iar în cazul în care acest pacient s-ar fi deplasat la o secție de urgență a unui spital unde ar fi necesitat transport cu ambulanța și internare, costurile ar fi fost de cel puțin 10 ori mai mare. În concluzie, ne dorim foarte mult să facem toți pașii necesari pentru implementarea acestui proiect atât în beneficiul medicilor de familie cât și a tuturor ieșenilor care vor putea apela la servicii medicale calitative.” a declarat dr. Răzvan Socolov, consilier județean USR PLUS.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (I)

Lucian DÎRDALA

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (I)

Compoziţia Parlamentului European ar putea deveni şi mai neprietenoasă faţă de iniţiativele pro-federaliste după alegerile din iunie, când sunt aşteptate scoruri bune ale formaţiunilor afiliate grupurilor eurosceptice – Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR), respectiv Identitate şi Democraţie (ID).

opinii

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

Un domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II)

Alex VASILIU

Un domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II)

În însemnările de miercurea trecută m-am referit la avatarurile muzicii filmului „Ivan cel Groaznic”. Deşi i-a dat însărcinarea de a realiza superproducţia unuia dintre cei mai valoroşi regizori sovietici, Serghei Eisenstein, care l-a solicitat ca autor al comentariului muzical pe Serghei Prokofiev, cu un prestigiu profesional ce nu putea fi pus în discuţie de nimeni, dictatorul Stalin a interzis difuzarea părţii a II-a, considerând-o „anti-istorică”. 

Cadouri surpriză

Briscan ZARA

Cadouri surpriză

Dacă vrei să dai cuiva un cadou surpriză de Crăciun, iar acesta să fie perceput la maxima lui valoare, vezi să i se potrivească, să nu îl sperie, să nu îl omoare şi, nu în ultimul rând, dă-i-l, domnule, în noaptea de Ajun, nu în noiembrie. Spor la cumpărături!

pulspulspuls

Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri?

Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri?

Dragi telespectatori, voi aveţi idee la ce cuvinte tremură în ultima vreme cel mai tare nea Mihăiţă când le aude? 

Caricatura zilei

Deputații Simion și Simonis s-au înjurat de mamă în parlament

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri