Elevii dârdâie în unele şcoli din oraş: 14 grade în clase la un mare colegiu. De 3 ori mai frig decât permit normele. Problema vine de la Primărie
Parintii elevilor de la “Eminescu” spun ca problema persista de peste o saptamâna, (...)
citeste totmiercuri, 29.11.2023
„Vă prezentăm un proiect de hotărâre care poate fi o gura de oxigen pentru sistemul medical. Proiectul presupune finanțarea centrelor de permanență medicală din județul Iași, printr-o schemă de minimis. Centrele de permanență funcționează în sistem de gardă și pot oferi asistență medicală pentru a degreva în această perioadă secțiile de urgență și serviciile de ambulanță sufocate de numărul mare de pacienți bolnavi de coronavirus. Consilieri județeni USR PLUS s-au aliniat în aceste zile pentru a susține acest proiect ca fiind unul firesc și extrem de util. Această schemă de ajutor, gândită pentru județul Iași, va aduce mai multe șanse ieșenilor de a primi îngrijiri de specialitate în momente ce nu suportă amânare. Facem apel la toate partidele politice din Consiliul Județean Iași pentru a susține acest proiect benefic pentru întreaga comunitate ieșeană.” a declarat Daniel Dîscă, consilier județean USR PLUS.
„Mă bucur ca am ajuns în stadiul în care să depunem acest proiect către Consiliul Judetean Iași. Este un proiect destinat accesării unei finanțări nerambursabile a centrelor medicale de permanență în care își desfășoară activitatea medicii de familie. Aceste centre de permanență asigură garda la nivelul medicilor de familie și asigură accesul tuturor locuitorilor din județul Iași la un serviciu medical primar la orice oră din zi și din noapte. La nivelul județului Iași avem 23 de astfel de centre de permanență, dintre care 3 în municipiul Iași și 20 distribuite pe raza județului. La nivel național ne situăm totuși sub media națională, care este de 2,5 centre de permanență la 100.000 de locuitori, față de județul Timiș care are peste 5 centre de permanență la 100.000 de locuitori.
Prin acest proiect ne propunem să alocăm 1 milion de euro pentru centrele de permanență, prin care să-și poată achiziționa echipamente medicale precum: ecografe, electrocardiografe performante, spirometre și alte echipamente necesare în desfășurarea activităților medicale de zi cu zi.
Acest efort financiar propus de consilierii județeni USR PLUS va duce la scurtarea timpilor de așteptare cu cel puțin jumătate de oră pentru pacienții care se prezintă la spital și prin alocarea unor sume mult mai mici pentru actul medical.
Un exemplu concret: un pacient cu o plagă tăiată, care vine la un centru de permanență beneficiază de ingrijire, suturare și pansare, cu un cost de maxim 50 de lei, iar în cazul în care acest pacient s-ar fi deplasat la o secție de urgență a unui spital unde ar fi necesitat transport cu ambulanța și internare, costurile ar fi fost de cel puțin 10 ori mai mare. În concluzie, ne dorim foarte mult să facem toți pașii necesari pentru implementarea acestui proiect atât în beneficiul medicilor de familie cât și a tuturor ieșenilor care vor putea apela la servicii medicale calitative.” a declarat dr. Răzvan Socolov, consilier județean USR PLUS.
Cuvinte cheie: + sanatate, usr iasi, razvan socolov, centre de permanenta, covid, ingrijire, finantare
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)
Un domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II)
Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (I)
Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri?
O carte excepţională, despre cum schimbi cultura într-o organizaţie, a fost lansată ieri la Iaşi
Astăzi, Guvernul are pe masă cea mai importantă ordonanță privind autostrada A8
Şedinţă extraordinară ieri la CJ, pentru alocat şi împărţit bani. Unde s-au dus cei mai mulţi bani ?
Salarii mici, concurenţă acerbă. După restaurare, au început angajările la muzeele din Iaşi ale CJ
Unde s-ar caza Moş Crăciun la Iaşi? Concurs cu premii pentru studenţii care stau în Campus TV - FOTO
VIDEO Bătaie generală între elevii școlii din Dumești: pumni, picioare, ”scheme” luate din filme
Obiecte necesare în cazul unei plecări în vacanță la mare cu un bebeluș (P)
Explorând Aromele Proaspete: Caracteristicile Cafelei de Origine Proaspăt Prăjite (P)
Covoare profesionale pe care să le folosim în diverse domenii (P)
FOTO - Un tânăr şofer a “aterizat” cu maşina pe care o conducea în Bahlui
Cum a înviat masoneria pe mâna lui dom’ Morel de la Iaşi? Iacătă pozele!
Câteva raze de soare în programul Casa Verde. Toţi ochii sunt acum pe Înalta Curte
Prin centralizarea puterii la Bruxelles, UE nu va deveni nici mai competitivă, nici mai unită
Ferrari, Lamborghini și Rolls-Royce la Iași, prin Plus Autotrade - video
A sosit Bradul de Crăciun. Este montat pe Pietonal, alături de tunelurile luminoase
Florin CÎNTICDecriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I) |
Alex VASILIUUn domeniu de cercetare încă nou în România: muzica de film (II) |
Briscan ZARACadouri surpriză |
Voi ştiţi care este mai nou motivul pentru care nea Mihăiţă are visuri urâte în taxiuri? |