Consilierii județeni USR PLUS propun finanțarea cu 1 milion de euro a medicilor de familie ce funcționează în centrele de permanență medicală (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.12.2021

Advertorial

Consilierii județeni USR PLUS propun finanțarea cu 1 milion de euro a medicilor de familie ce funcționează în centrele de permanență medicală (P)

GALERIE
centru-de-permanenta
  • centru-de-permanenta
- +

„Vă prezentăm un proiect de hotărâre care poate fi o gura de oxigen pentru sistemul medical. Proiectul presupune finanțarea centrelor de permanență medicală din județul Iași, printr-o schemă de minimis. Centrele de permanență funcționează în sistem de gardă și pot oferi asistență medicală pentru a degreva în această perioadă secțiile de urgență și serviciile de ambulanță sufocate de numărul mare de pacienți bolnavi de coronavirus. Consilieri județeni USR PLUS s-au aliniat în aceste zile pentru a susține acest proiect ca fiind unul firesc și extrem de util. Această schemă de ajutor, gândită pentru județul Iași, va aduce mai multe șanse ieșenilor de a primi îngrijiri de specialitate în momente ce nu suportă amânare. Facem apel la toate partidele politice din Consiliul Județean Iași pentru a susține acest proiect benefic pentru întreaga comunitate ieșeană.” a declarat Daniel Dîscă, consilier județean USR PLUS.

„Mă bucur ca am ajuns în stadiul în care să depunem acest proiect către Consiliul Judetean Iași. Este un proiect destinat accesării unei finanțări nerambursabile a centrelor medicale de permanență în care își desfășoară activitatea medicii de familie. Aceste centre de permanență asigură garda la nivelul medicilor de familie și asigură accesul tuturor locuitorilor din județul Iași la un serviciu medical primar la orice oră din zi și din noapte. La nivelul județului Iași avem 23 de astfel de centre de permanență, dintre care 3 în municipiul Iași și 20 distribuite pe raza județului. La nivel național ne situăm totuși sub media națională, care este de 2,5 centre de permanență la 100.000 de locuitori, față de județul Timiș care are peste 5 centre de permanență la 100.000 de locuitori.

Prin acest proiect ne propunem să alocăm 1 milion de euro pentru centrele de permanență, prin care să-și poată achiziționa echipamente medicale precum: ecografe, electrocardiografe performante, spirometre și alte echipamente necesare în desfășurarea activităților medicale de zi cu zi.
Acest efort financiar propus de consilierii județeni USR PLUS va duce la scurtarea timpilor de așteptare cu cel puțin jumătate de oră pentru pacienții care se prezintă la spital și prin alocarea unor sume mult mai mici pentru actul medical.

Un exemplu concret: un pacient cu o plagă tăiată, care vine la un centru de permanență beneficiază de ingrijire, suturare și pansare,  cu un cost de maxim 50 de lei, iar în cazul în care acest pacient s-ar fi deplasat la o secție de urgență a unui spital unde ar fi necesitat transport cu ambulanța și internare, costurile ar fi fost de cel puțin 10 ori mai mare. În concluzie, ne dorim foarte mult să facem toți pașii necesari pentru implementarea acestui proiect atât în beneficiul medicilor de familie cât și a tuturor ieșenilor care vor putea apela la servicii medicale calitative.” a declarat dr. Răzvan Socolov, consilier județean USR PLUS.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Dan CONSTANTIN

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Şi totuşi nimeni nu a plătit! A rămas în urmă un munte de datorii, mare parte în dreptul statului, ceea ce ne face să credem că până la urmă această obligaţie va fi pusă în spinarea tuturor cetăţenilor, deci pierderea va fi socializată.

Filmuletul zilei

opinii

Vodă Koba cel cumplit

Alexandru CĂLINESCU

Vodă Koba cel cumplit

Dacă naziştii de frunte au fost judecaţi şi condamnaţi, dacă şi astăzi un fost paznic de lagăr ajunge, la 90 de ani, în faţa tribunalului, nici un lider sovietic şi nici un călău kaghebist n-a fost în situaţia de a răspunde pentru faptele lui. Iată de ce, în lipsa unui proces al comunismului, o carte precum cea a lui Martin Amis este salutară.

Politehnica lui Kogălniceanu

Neculai SEGHEDIN

Politehnica lui Kogălniceanu

Cine a citit jurnalul american al lui Grigore T. Popa (volum editat de dr. Richard Constantinescu), poate întâlni, spre sfârşitul cărţii, coperta numărului 3 din anul 1936 al Însemnărilor ieşene, unde marele profesor anatomist era coleg de redacţie cu Mihail Sadoveanu şi George Topîrceanu. Pe acea copertă se poate vedea şi cuprinsul numărului cu pricina, în care este menţionat şi articolul O Politehnică la Iaşi, în 1850 de Ioan Andriescu-Cale. 

Ultima dorinţă a unui general

dr. Eugen TÂRCOVEANU

Ultima dorinţă a unui general

Unchiul Nelu, pe numele său Ion Gavriloiu, s-a născut la 8 octombrie 1921, în satul Trestieni, comuna Pârscov (unde s-a născut şi Vasile Voiculescu pe care l-a cunoscut), din judeţul Buzău. A fost fiul Anei şi al lui Constantin Gavriloiu, preot înzestrat cu mare har duhovnicesc, cu dragoste de oameni şi de adevăr.

pulspulspuls

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.