anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

Consilierii județeni USR PLUS propun finanțarea cu 1 milion de euro a medicilor de familie ce funcționează în centrele de permanență medicală (P)

GALERIE
centru-de-permanenta
 • centru-de-permanenta
- +

„Vă prezentăm un proiect de hotărâre care poate fi o gura de oxigen pentru sistemul medical. Proiectul presupune finanțarea centrelor de permanență medicală din județul Iași, printr-o schemă de minimis. Centrele de permanență funcționează în sistem de gardă și pot oferi asistență medicală pentru a degreva în această perioadă secțiile de urgență și serviciile de ambulanță sufocate de numărul mare de pacienți bolnavi de coronavirus. Consilieri județeni USR PLUS s-au aliniat în aceste zile pentru a susține acest proiect ca fiind unul firesc și extrem de util. Această schemă de ajutor, gândită pentru județul Iași, va aduce mai multe șanse ieșenilor de a primi îngrijiri de specialitate în momente ce nu suportă amânare. Facem apel la toate partidele politice din Consiliul Județean Iași pentru a susține acest proiect benefic pentru întreaga comunitate ieșeană.” a declarat Daniel Dîscă, consilier județean USR PLUS.

„Mă bucur ca am ajuns în stadiul în care să depunem acest proiect către Consiliul Judetean Iași. Este un proiect destinat accesării unei finanțări nerambursabile a centrelor medicale de permanență în care își desfășoară activitatea medicii de familie. Aceste centre de permanență asigură garda la nivelul medicilor de familie și asigură accesul tuturor locuitorilor din județul Iași la un serviciu medical primar la orice oră din zi și din noapte. La nivelul județului Iași avem 23 de astfel de centre de permanență, dintre care 3 în municipiul Iași și 20 distribuite pe raza județului. La nivel național ne situăm totuși sub media națională, care este de 2,5 centre de permanență la 100.000 de locuitori, față de județul Timiș care are peste 5 centre de permanență la 100.000 de locuitori.

Prin acest proiect ne propunem să alocăm 1 milion de euro pentru centrele de permanență, prin care să-și poată achiziționa echipamente medicale precum: ecografe, electrocardiografe performante, spirometre și alte echipamente necesare în desfășurarea activităților medicale de zi cu zi.
Acest efort financiar propus de consilierii județeni USR PLUS va duce la scurtarea timpilor de așteptare cu cel puțin jumătate de oră pentru pacienții care se prezintă la spital și prin alocarea unor sume mult mai mici pentru actul medical.

Un exemplu concret: un pacient cu o plagă tăiată, care vine la un centru de permanență beneficiază de ingrijire, suturare și pansare,  cu un cost de maxim 50 de lei, iar în cazul în care acest pacient s-ar fi deplasat la o secție de urgență a unui spital unde ar fi necesitat transport cu ambulanța și internare, costurile ar fi fost de cel puțin 10 ori mai mare. În concluzie, ne dorim foarte mult să facem toți pașii necesari pentru implementarea acestui proiect atât în beneficiul medicilor de familie cât și a tuturor ieșenilor care vor putea apela la servicii medicale calitative.” a declarat dr. Răzvan Socolov, consilier județean USR PLUS.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X