anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Consilierii locali, obligați de instanță să aprobe extinderea Penitenciarului

GALERIE
Penitenciar
 • Penitenciar
- +

Penitenciarul Iași a obținut în instanță anularea unei decizii a Consiliului Local (CL). Hotărârea a fost adoptată în iunie 2019 și a vizat respingerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru extinderea unității din Copou. 

Anul trecut, proiectul urbanistic a fost respins atât în Comisia de urbanism (de două ori), cât și în CL. Consilierii locali au invocat oportunitatea extinderii pe actualul amplasament, în condițiile în care se vorbește de mai mulți ani la Iași despre relocarea unității. O astfel de relocare ar elibera circa 5,4 hectare în Copou.

În CL, proiectul de extindere a fost respins în unanimitate. „Admite acțiunea formulată de reclamantul Penitenciarul Iași în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Iași. Anulează HCL nr. 264/28.06.2019 și obligă pârâtul Consiliul Local Iași să emită conform solicitării reclamantului prin adresa nr.113863 din 06.11.2018 actul administrativ de aprobare a Planului Urbanistic Zonal Iași, strada Dr.Vicol nr. 10”, se arată în decizia Tribunalului Iași.

Vezi aici decizia instantei

Hotărârea instanței poate fi atacată cu recurs. Dacă va pierde și la Curtea de Apel, Primăria va fi obligată să reintroducă proiectul de hotărâre pe ordinea de zi și să-l aprobe.

Penitenciarul Iași ar urma să se extindă cu noi locuri de detenție pe cea mai mare parte a terenului liber de construcții care are deschidere la str. Fagului. Potrivit proiectului de PUZ, ar urma să fi construită o clădire în formă de „U” cu trei corpuri. Pavilioanele de detenție ar urma să aibă un regim cu subsol, demisol, parter şi două etaje. Însă înălţimea maximă ajunge la 20 metri, respectiv cât un bloc de locuinţe cu 5-6 etaje.

Odată cu implementarea acestui proiect, dacă va exista finanţare, suprafaţa construită de la Penitenciar se va dubla şi va ajunge la aproape 24.000 mp, ceea ce înseamnă circa 45% din toată suprafaţă pe care instituţia o are în proprietate (puţin peste 53.000 mp).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.