Consilierii locali, obligați de instanță să aprobe extinderea Penitenciarului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Consilierii locali, obligați de instanță să aprobe extinderea Penitenciarului

GALERIE
Penitenciar
  • Penitenciar
- +

Penitenciarul Iași a obținut în instanță anularea unei decizii a Consiliului Local (CL). Hotărârea a fost adoptată în iunie 2019 și a vizat respingerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru extinderea unității din Copou. 

Anul trecut, proiectul urbanistic a fost respins atât în Comisia de urbanism (de două ori), cât și în CL. Consilierii locali au invocat oportunitatea extinderii pe actualul amplasament, în condițiile în care se vorbește de mai mulți ani la Iași despre relocarea unității. O astfel de relocare ar elibera circa 5,4 hectare în Copou.

În CL, proiectul de extindere a fost respins în unanimitate. „Admite acțiunea formulată de reclamantul Penitenciarul Iași în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Iași. Anulează HCL nr. 264/28.06.2019 și obligă pârâtul Consiliul Local Iași să emită conform solicitării reclamantului prin adresa nr.113863 din 06.11.2018 actul administrativ de aprobare a Planului Urbanistic Zonal Iași, strada Dr.Vicol nr. 10”, se arată în decizia Tribunalului Iași.

Vezi aici decizia instantei

Hotărârea instanței poate fi atacată cu recurs. Dacă va pierde și la Curtea de Apel, Primăria va fi obligată să reintroducă proiectul de hotărâre pe ordinea de zi și să-l aprobe.

Penitenciarul Iași ar urma să se extindă cu noi locuri de detenție pe cea mai mare parte a terenului liber de construcții care are deschidere la str. Fagului. Potrivit proiectului de PUZ, ar urma să fi construită o clădire în formă de „U” cu trei corpuri. Pavilioanele de detenție ar urma să aibă un regim cu subsol, demisol, parter şi două etaje. Însă înălţimea maximă ajunge la 20 metri, respectiv cât un bloc de locuinţe cu 5-6 etaje.

Odată cu implementarea acestui proiect, dacă va exista finanţare, suprafaţa construită de la Penitenciar se va dubla şi va ajunge la aproape 24.000 mp, ceea ce înseamnă circa 45% din toată suprafaţă pe care instituţia o are în proprietate (puţin peste 53.000 mp).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.