Consilierii locali se vor întruni într-o şedinţă extraordinară pentru organizarea FIE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Consilierii locali se vor întruni într-o şedinţă extraordinară pentru organizarea FIE

GALERIE
fie
  • fie
- +

Aleşii vor avea la mapă doar două proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea face referire la aprobarea calendarului de evenimente aferent Festivalului Internaţional al Edu­caţiei (FIE), precum şi a unor manifestări la care Primăria este partener. 

Demersul Executivului vine la câteva zile după ce consilierii liberali au declarat că vor sesiza Curtea de Conturi dacă organizarea FIE nu va fi supusă dezbaterii CL. În referatul de specialitate aferent proiectului de hotărâre, Executivul evită să nominalizeze cu precizie suma care va fi alocată pentru finanţarea manifestărilor, opţiunea şefilor Primă­riei fiind să facă trimitere la un capitol din bugetul local unde sunt incluse fondurile. Alte evenimente care fac obiectul proiectului de ho­tărâre sunt FestudIS, Rock’n’Iaşi Open Air, Festivalul România Autentică şi Târgul de Carte LIBREX. Inclusiv în cazul acestor manifestări nu este nominalizată suma cu care va contribui Primăria Iaşi. 

Cel de-al doilea proiect de hotărâre face referire la modificarea unei decizii anterioare a CL privind transferul către Ministerul Sănătăţii a unei suprafeţe 12 ha din Moara de Vânt pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţe. „Nefinali­zarea lucrărilor de către Statul Român în termen de 10 ani de la data comunicării prezentei hotă­râri (...), atrage de drept repunerea părţilor în situaţia anterioară actului de transmitere, fără înde­plinirea vreunei formalităţi“, este schimbarea adusă la hotărârea 373/2016. Modificarea a constat în înlocuirea sintagmei „neînceperea lucrărilor“ cu „nefina­li­zarea lucră­rilor“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.